کد خبر: ۳۳۰۵۷
تعداد نظرات: ۶ نظر
مشاور رئیس سازمان دامپزشکی کشور:
«دکتر سید فرزاد طلاکش» افزود: اگر هم موردی از آلودگی انسان به این بیماری وجود داشته باشد، به این صورت بوده که ابتدا انسانی از طریق تماس با پرنده زنده و یا مرده مبتلا و یا در کشتارگاه به آن مبتلا شده و سپس بیماری را به فرد دیگری منتقل کرده است ...
 

حکیم مهر - مشاور رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه آنفلوانزای پرندگان از طریق خوردن مرغ و تخم مرغ پخته به انسان منتقل نمی‌شود، گفت: احتمال آلودگی از طریق تماس مستقیم انسان با پرنده آلوده وجود دارد .

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر سید فرزاد طلاکش» مشاور رئیس سازمان دامپزشکی در حوزه های بهداشت عمومی و مواد غذایی، قرنطینه،  امنیت زیستی و نیز امور تشکل‌های بخش خصوصی   با بیان اینکه برخی اظهارنظرات در شبکه‌های اجتماعی درباره شیوع آنفلوانزای پرندگان و انتقال آن به انسان از طریق مصرف مرغ و تخم مرغ باعث نگرانی مردم شده است، اظهارداشت: تاکنون هیچ مدرک و سند علمی به دست نیامده که نشان دهد کسی از خوردن مرغ و تخم مرغ به آنفلوانزا مبتلا شده است.

طلاکش با اشاره به اینکه سازمان بهداشت جهانی عنوان کرده  که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد، گفت: کسی مرغ و تخم مرغ را به صورت خام نمی‌خورد، ضمن اینکه کارشناسان اعلام کرده‌اند مردم برای اینکه خیالشان از بابت تمام بیماری‌های میکروبی و ویروسی راحت باشد، مرغ را تا ۷۰ درجه سانتیگراد بپزند و زرده تخم مرغ نیز سفت باشد؛ در این صورت هیچ مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نخواهد شد.

وی تصریح کرد: تاکنون آلودگی انسان به هیچ کدام از سویه‌های آنفلوانزا از طریق خوردن مرغ و تخم مرغ، مشاهده نشده است و تمام منابع علمی معتقد هستند که پختن این محصولات باعث از بین رفتن همه عوامل بیماری‌زا در آنها خواهد شد.

دبیرکل کانون سراسری مرغ تخم‌گذار کشور اضافه کرد: اگر هم موردی از آلودگی انسان به این بیماری وجود داشته باشد، به این صورت بوده که ابتدا انسانی از طریق تماس با پرنده زنده و یا مرده مبتلا و یا در کشتارگاه به آن مبتلا شده و سپس بیماری را به فرد دیگری منتقل کرده است.

طلاکش با بیان اینکه احتمال انتقال آلودگی از طیور بیمار به انسان وجود دارد، افزود: تماس مستقیم با پرنده زنده و یا پرنده مرده‌ای که آلوده باشند می‌تواند باعث ابتلای انسان به آنفلوانزا شود.

این مقام مسئول ادامه داد:  به‌عنوان مثال ممکن است یک پرنده آبزی در شمال کشور به این بیماری آلوده باشد،  فردی دست خود را به پر  یا مدفوع این پرنده بزند و سپس اقدام به شستن صحیح دستانش نکند بنابراین در این حالت تماس دست آلوده با دهان احتمال انتقال بیماری را افزایش می‌دهد.

وی اضافه کرد: افراد؛ هنگام کشتار طیور نیز باید مراقب باشند چون اگر دست فرد زخم باشد و هنگام کشتار به خون پرنده آلوده آغشته شود احتمال ابتلا به بیماری افزایش می‌یابد.

طلاکش به این پرسش که مهم‌ترین علایم ظاهری ابتلای پرندگان به این بیماری چیست تا مردمی که طیور بومی دارند بتوانند متوجه آلودگی آنها شوند؟ پاسخ داد: در دوره‌های گذشته سویه قدیمی ویروس، پرنده را تلف نمی‌کرد، اما درحال حاضر اگر پرنده‌ای به ویروس جدید آنفلوانزا آلوده شود، تلف خواهد شد بنابراین مردم باید با روش کاملا بهداشتی پرنده را معدوم کنند.

وی با بیان اینکه تلف شدن پرنده آلوده ۲ الی ۳ روز بیشتر طول نخواهد کشید، افزود: کسانی که طیور بومی دارند حتما باید مراقب پرندگانی که تلف می‌شوند باشند و اگر شاهد تلفاتی در این زمینه بودند سعی کنند دستشان مستقیما با آن تماس پیدا نکند، از دستکش استفاده و  با احتیاط طیور را دفن کنند، روی آن آهک بریزند و سپس دستان خود را با آب ولرم و صابون شستشو دهند.

 
 
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۷
0
2
در این باید کسی نظر بده کارشناس بی طرف باشه،نه رییس انجمن تولید کنندگان تخم مرغ،که همیشه منافع .............. را بر بهداشت جامعه و مردم مقدمه میشمارد
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
0
1
((کسانی که طیور بومی دارند حتما باید مراقب پرندگانی که تلف می‌شوند باشند و اگر شاهد تلفاتی در این زمینه بودند سعی کنند دستشان مستقیما با آن تماس پیدا نکند، از دستکش استفاده و با احتیاط طیور را دفن کنند، روی آن آهک بریزند و سپس دستان خود را با آب ولرم و صابون شستشو دهند.))
عزیز دل برادر کسانی که طیور بومی دارند باید به دامپزشکی برای نمونه گیری اطلاع دهند تا اینکه خودشان چالش کنند .
ناشناس
|
United States of America
|
۰۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
0
1
(از دیدگاه بهداشت عمومی تا حال حاضر موردی از آلودگی انسان به ویروس های جدید A(H5N8) گزارش نشده است و بر اساس ارزیابی مخاطرات احتمالی انجام گرفته، خطر احتمالی آن برای جمعیت انسانی بسیار پایین می باشد) دکتر مانعلی
(تماس مستقیم با پرنده زنده و یا پرنده مرده‌ای که آلوده باشند می‌تواند باعث ابتلای انسان به آنفلوانزا شود.) جناب طلاکش شما از سویه H5N8 صحبت میکنید لطفا دقیق اطلاع رسانی کنید .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
0
1
اقای دکتر هیچ سند علمی ثبت نشده است ولی خدمتتون عرض کنم عوامل مختلفی مسبب عدم ثبت چنین قضیه ای است:1-ابتلا به انفلوانزای طیور معمولا شبیه به انفلوانزایی است که همه مبتلا میشوندکه در صورت ابتلای شخص نیاز به تست سرولوژیک می باشدکه یک پروسه تقریبا 1 ماهه را میطلبد که بعد از 1 ماه قابل ردیابی نمیباشد که فرد چه چیزی مصرف کرده است.2.ویروس در صورت ورود به بدن در صورت فراهم بودن شرایط شروع به تکثیر میکند و هیچ انسانی مصون از این قضیه نیست.3.مگر میشود ویروسی که در ترشحات مرغ ایجاد الودگی میکند از تخم مرغ یا لاشه مرغ ،که ویروس بدلیل مهیا بودن شرایط زنده است ایجاد بیماری نکند.بنده نیز در هیچ مقاله بین المللی ندیدم ولی منطقی به قضیه نگاه کنیم جواب سخنان شمارا متوجه میشویم وشاید نبودن سندی علاوه بر دلایل بالا میتواند عوامل حاشیه ای باشد که ذکر نمیکنم.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
0
1
از دفتر طیور کسی نیست اطلا ع رسانی کند ؟
ناشناس
|
Hong Kong
|
۱۴:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۸
0
2
گویا سازمان دامپزشکی، اداره روابط عمومی خود را به بخش خصوصی واگذار کرده است!
نظر شما
ادامه