مدیرکل دامپزشکی استان مازندران سویه جدید آنفلوآنزای پرندگان را وحشی تر از سویه سال گذشته دانست و گفت: این رویه جدیدی از آنفلوآنزای پرندگان است که قدرت و شدت آن بیشتر از نوع سال گذشته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، «دکتر حسین رضوانی» از مثبت بودن بروز آنفلوآنزای پرندگان در بین پرندگان مهاجر و بومی خبر داد و گفت: هیچ یک از واحدهای صنعتی گوشتی تاکنون درگیر این بیماری نشده اند و کانون های درگیر شناسایی شده، تحت کنترل بوده و مربوط به تالاب ها و برخی روستاها است.
رضوانی نگرانی اداره کل دامپزشکی مازندران را درباره انتشار این بیماری در برخی از شهرستان های مازندران زیاد دانست و تصریح کرد: هدف صیانت از صنعت تولید مرغ و بهداشت و سلامت مردم است.
وی با بیان اینکه تاکید داریم از صید پرنده های مهاجر امتناع شود، اظهار کرد: از شکار پرنده های مهاجر و عرضه طیور محلی جلوگیری می کنیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: در حال حاضر عرضه طیور محلی و پرنده های مهاجر را در بازارهای محلی ممنوع اعلام و از سطح بازار نیز جمع آوری شده و جمع آوری ادامه خواهد داشت .
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه با فرمانداران برخی از شهرستان ها جلسه برگزار کرده ایم، تاکید کرد: در شهرستان های جویبار، محمودآباد، فریدونکنار و تنکابن با توجه به حساسیت های منطقه ای و شهرستانی ستاد آنفلوآنزای پرندگان تشکیل دادیم
وی افزود: بیش از سه هفته است که عرضه طیور در بازار محلی جویبار را ممنوع اعلام کردیم و در تمامی بازارهای محلی نیز عرضه و فروش طیور مهاجر و محلی ممنوع است.
رضوانی رویه جدید آنفلوآنزای پرندگان را وحشی تر از سویه سال گذشته دانست و تاکید کرد: این سویه جدیدی از آنفلوآنزای پرندگان است که قدرت و شدت آن بیشتر از نوع سال گذشته است.
رضوانی با بیان اینکه نوع آنفلوآنزای پرندگان امسال H5N8 است، اظهار کرد: نوع سال گذشته آن H5N1 بوده است و نکته قابل توجه این است که پرندگانی که به سویه سال گذشته مقاومت نشان می دادند، امسال دچار تلفات می شوند.
وی افزود: گله های متراکم غاز و اردک امسال نسبت به این بیماری حساسیت بیشتری نشان داده و تلفات داشته اند و اگر پرورش آن ها به صورت متراکم باشد تلفات عمده خواهد بود.
رضوانی از روستائیان خواست به کشتار هرچه سریعتر گله های طیور محلی خود اقدام کنند و تاکید کرد: برای جلوگیری از تلفات، این بهترین راه است و روستائیان در نظر داشته باشند از پرورش متراکم طیور محلی به خصوص غاز و اردک خودداری کنند
مدیرکل دامپزشکی مازندران با بیان اینکه وزارت بهداشت در مورد احتمال جهش سویه جدید ویروس آنفلوآنزای پرندگان به نوع بیماری انسانی هشدار داده است، تصریح کرد: تا به الان در هیج جای کشور از درگیری انسان با این سویه از آنفلوآنزای پرندگان گزارشی اعلام نشده است .
این مسئول در ادامه تاکید کرد: به ادارات شبکه بهداشت و جهاد کشاورزی و تعاونی مرغداران شهرستان های مازندران اعلام کرده ایم در صورت مشاهده هرگونه علائم آنفلوآنزای پرندگان اداره کل دامپزشکی مازندران را در جریان گذارند