کد خبر: ۳۴۶۰

حکیم مهر -  در طرح جمع آوری آمار کشتار دام کشتارگاه کشور، 403 هزار تن گوشت قرمز از 426 کشتارگاه دام در سراسر کشور وجود داشته است که از این تعداد 397 کشتارگاه دولتی و 29 کشتارگاه به بخش خصوصی تعلق داشته است.
در طرح جمع آوری آمار کشتار دام کشتارگاههای کشور توسط مرکز آمار منتشر شده است، حجم تولید گوشت قرمز در کشتارگاههای کشور بر حسب وزن، لاشه های کشتارشده 403 هزار تن بوده است.

10 هزار تن گوشت شتر تولید شده است
بر اساس گزارش مذکور، تعداد لاشه های قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبح شده 45 هزار لاشه به وزن 10 هزار تن بوده است که بیشترین تعداد مربوط به استان اصفهان با 15 هزار لاشه به وزن چهار هزار تن بوده است.
بنا بر این گزارش، پس از استان اصفهان، استان کرمان با 29 هزار لاشه و تهران با 27 هزار لاشه بیشترین تعداد شتر و بچه شترهای کشتارشده در سال 88 را به خود اختصاص داده اند.
گفتنی است، استانهایی نظیر خوزستان، سیستان و بلوچستان و یزد به ترتیب با 304، 200 و هشت هزار و هفت لاشه به عنوان استانهای گرمسیر که از شتر به عنوان یکی از منابع تولید شیر و گوشت استفاده می کنند، استحصال شده است.

 پنج هزار تن گوشت گاومیش ذبح شده است
بر اساس گزارش مرکز آمار، تعداد لاشه قابل مصرف گاومیش و بچه گاومیش ذبح شده، 31 هزار لاشه به وزن پنج هزار تن بوده است که استان خوزستان با 12 هزار لاشه به وزن دو هزار تن بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
بر اساس طرح انجام شده کشتار دام در 9 استان کشور ذبح گاومیش و بچه گاومیش انجام شده است که پس از استان خوزستان، آذربایجان شرقی با هفت هزار و 622 لاشه و آذربایجان غربی با پنج هزار و 333 لاشه بیشترین تعداد کشتار گاومیش را به خود اختصاص دادند.
در چکیده آمار کشتار دام کشتارگاههای کشور، استان اردبیل، اصفهان، خوزستان، فارس، گلستان، گیلان و لرستان به کشتار گاومیش و بچه گاومیش احتمام داشتند که کمترین تعداد دامهای ذبح شده در استان اصفهان و گلستان با شش لاشه گزارش شده است.

 بیشترین گوسفند و بره کشور در فصل بهار ذبح می شود
از شش میلیون و 446 هزار لاشه گوسفند و بره ذبح شده در کل سال، یک میلیون و 895 هزار لاشه در بهار سال گذشته ذبح شده و یک میلیون و 294 لاشه در زمستان همان سال کشتار شده است.
بر اساس این گزارش، همچنین در بهار سال گذشته 435 هزار و 84 بز و بزغاله، 361 هزار و 100 گاو و گوسفند و 9 هزار و 441 گاومیش و بچه گاومیش و هشت هزار و 868 شتر و بچه شتر ذبح شده است.
همچنین در تابستان سال پیش، یک میلیون و 820 هزار و 965 گوسفند و بره و 596 هزار و 975 لاشه بز و بزغاله و 385 هزار و 438 گاو و گوسفند ذبح شده است.
تعداد لاشه قابل مصرف گوسفند و بره ذبح شده شش هزار و 446 هزار لاشه به وزن 114 هزار تن گزارش شده است که استان تهران با یک هزار و 655 لاشه به وزن 24 هزار تن بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
همچنین تعداد لاشه قابل مصرف بز و بزغاله ذبح شده، هزار و 913 هزار لاشه به وزن 27 هزار تن بوده است که استان اصفهان با 546 هزار لاشه به وزن 6/7 هزار تن بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده است.
بر اساس گزارش منتشرشده مرکز آمار، تعداد لاشه قابل مصرف گاو و گوساله ذبح شده، هزار و 432 هزار لاشه به وزن 247 هزار تن و بیشترین تعداد مربوط به استان تهران با 283 هزار لاشه به وزن 45 هزار تن بوده است.

 

نظر شما
ادامه