فاجعه علمی ملی: سونامی نتایج کنکور دکترای ۱۳۹۶
دکتر سید محمود نجاتی حسینی
بدون هر گونه شرحی بر فاجعه علمی ملی که فرآورده دو نهاد سیاست گزار به اصطلاح «سیاست علمی» کشور هستند (شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم) و بدون تلف نمودن انرژی و تامل درباره نتایج بحرانی و چالشی «فروش مدارک دکترا به همه مصرف کنندگان!» و بدون پرداختن به وضع اسف بار ورود توده انبوهی از فارغ التحصیلان ناکارآمد فوق لیسانس به دوره دکترای ملی که فاقد هر گونه صلاحیت علمی پژوهشی لازم برای تحصیل در مقطع دکترا هستند و عمدتاً سطح سواد علمی آنان به زحمت در حد دوره لیسانس است، کافی است به «زبان آمار» اکتفا کنیم.
نتایج آماری کنکور دکترای 96 (مأخذ: خبرگزاری آنا)
1- تعداد کل شرکت کنندگان (213 هزار نفر)
2- تعداد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته (200 هزار نفر)!!
3- تعداد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های دولتی (75 هزار نفر)
4- تعداد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های غیر دولتی (125 هزار نفر)
سنتز آمار:
1- به جز 13 هزار نفر که فاقد صلاحیت علمی شناخته شده اند!!؟؟ مابقی 200 هزار نفر شرکت کننده کنکور دکترای 96 از منظر تنها نهاد رسمی تشخیص صلاحیت و سواد علمی کشور (سازمان سنجش و آموزش وابسته به وزارت فخیمه و جلیله علوم!!) واجد سواد علمی لازم برای تحصیل در دوره دکترا شناخته شده اند!!؟؟
2- احتمالاً طبق سیستم سهمیه بندی، از این تعداد 25 درصد افراد «بسیار با سواد!!» وارد دانشگاههای دولتی خواهند شد (همه 75 هزار نفر انتخاب کننده رشته)
3- و یحتمل 75 درصد نیز (125 هزار نفر باقی مانده) که «کم سواد و نیمه سواد» هستند وارد دانشگاههای غیر دولتی می شوند!
تامل:
1- با این اوصاف به راستی چه الزامی به «ورود صد درصدی» همه شرکت کنندگان «کنکورهای فوق لیسانس و دکترا» به این مقاطع تحصیلی مهم و حیاتی برای جامعه است؟
2- به راستی چرا با وجود گزارشات کارشناسی رسمی و حرفه ای درباره وجود کیفیت نازل و پایین تحصیل در دوره های فوق لیسانس و دکترا و نیز اثبات رکود علمی و بی رونقی کلاس های درس دانشگاهی و رقابت داروینیستی دانشجویان کم سواد و نیمه سواد و حتی بعضاً باسواد برای دریافت نمره و مدرک به هر قیمت ماکیاولیستی! که منجر به ایجاد بازار پایان نامه نویسی شده است!! باز هم نهادهای سیاست گزار علمی کشور هم چنان اصرار بر تداوم دادن مدرک دکترا به همه ملت!! هستند؟!
3- به راستی سیاست گزاران علمی و حتی ما دانش پژوهان (مدرسان دانشگاهی) به تاریخ آینده علم و آموزش عالی در ایران چه پاسخی برای مقصر بودن و مسئول بودن در ایجاد این فاجعه علمی و بحران سازی در آموزش عالی خواهیم داد!؟
به راستی سر این معمای بحرانی ملی دانشگاه و آموزش عالی ایران پس از انقلاب اسلامی چیست؟
پاسخ خواجه معظم حافظ شیرازی ره:
حدیث از مطرب و می گو و راز دهر کم تر جو
که کس نگشود و نگشاید به حکمت این معما را
منبع: کانال تلگرام دکتر سید محمود نجاتی حسینی (خراسانی)
انصافا با این وضع منه دانشجو حق دارم صحنه رو خالی کنم یا نه ؟
خدایی داره گند دانشجو درمیاد .این حجم از دانشجو بی سابقس!!!!!!!!