چندی پیش به دنبال شایعاتی مبنی بر استفاده از پالم در لبنیات پاستوریزه میزان استفاده از شیرهای فله و لبنیات سنتی افزایش یافت و این درحالی است که بارها مسئولان سازمان دامپزشکی درباره احتمال بیماری مشترک دام و انسان از طریق مصرف این گونه لبنیات هشدار دادند . حال جای سوال است که چرا در صورت مشکل دار بودن لبنیات سنتی مبنی بر استفاده از شیرهای برگشتی کارخانهها دستگاههای نظارتی و سازمان استاندارد مبنی بر چیده شدن این مغازهها اقدام نمیکنند و سکوت اختیار میکنند؟
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «علی رجبی» رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی با اشاره به صحبت هایی مبنی بر استفاده از شیر برگشتی کارخانهها در لبنیات سنتی اظهار داشت: تاکنون هیچ یک از مسئولان امر اعلام نکرده اند که شیر واحدهای سنتی همان شیر برگشتی کارخانههاست از این رو این امر شایعهای بیش نیست.
وی افزود: در صورت بالا بودن بار میکروبی و عدم کیفیت لازم شیر عرضه شده به کارخانهها این سوال مطرح است که چرا کارشناسان نسبت به معدوم سازی آن اقدام نمی کنند و مجددا آن را به دامداران باز میگردانند.
رجبی با بیان اینکه شایعاتی مبنی بر بیماری مشترک دام و انسان در مصرف لبنیات سنتی مطرح است، گفت: این درحالی است که تا کنون گزارشی مبنی بر انتقال بیماری دام از طریق مصرف لبنیات سنتی به انسان مطرح نشده است.
رئیس اتحادیه فروشندگان لبنیات سنتی در خصوص عوامل موثر در رشد قارچ گونه لبنیات سنتی تصریح کرد: تخلفاتی مبنی بر استفاده از روغن پالم در لبنیات پاستوریزه موجب شد که تقاضا برای لبنیات سنتی افزایش یابد.
وی افزود: از آنجا که فرآیند پاستوریزه و سرمادهی در لبنیات سنتی انجام نمیشود از این رو مردم احساس میکنند که محصول خوشمزهتر است.
اسماعیلی با بیان اینکه تمامی شیرها پس از ورود به کارخانهها مورد کنترل و بررسی قرار میگیرند، گفت: پس از ورود شیر خام به کارخانههای لبنی از سوی مسئولین فنی استاندارد در آزمایشگاهها مجهز مورد بررسی قرار گیرند و این درحالی است که لبنیات سنتی بدون آزمایش و قرنطینه روانه بازار میشوند.