کد خبر: ۳۵۶۸۷


مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: پرنده‌ها عامل انتقال تب کریمه کنگو نیستند اما شترمرغ تنها پرنده‌ای است که می‌تواند این بیماری را منتقل کند.

به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، «دکتر شهرام موحدی» با اشاره به انتقال بیماری تب کریمه کنگو از طریق شترمرغ، اظهار داشت: طیور عامل انتقال این بیماری نیستند ولی استثنایی در این خصوص وجود دارد آن هم شترمرغ است که در صورت گزش کنه آلوده می‌تواند عامل بیماری را انتقال دهد، اما با قرار دادن گوشت به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال عامل بیماری از بین می‌رود.

وی ضمن تاکید بر قرار دادن گوشت تازه خریداری شده در دمای صفر تا چهار درجه یخچال به مدت حداقل ۲۴ ساعت، بیان داشت: فریز کردن گوشت ممکن است باعث ماندگاری طولانی‌تر عامل بیماری تب کنگو شود.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان اعلام کرد: با قرارگیری گوشت در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد یخچال، سبب می‌شود تا با تغییرات محیطی و کاهش PH و اسیدی شدن، سبب از بین رفتن عامل بیماری شده، همچنین با توجه به حساسیت عامل بیماری به حرارت، گوشت پخته شده هیچگونه منع مصرفی ندارد.

وی ضمن تاکید بر رعایت توصیه‌های بهداشتی در هنگام خرد کردن گوشت با استفاده از دستکش، اعلام کرد: هرچند که مرگ یکی از هم‌استانی به دلیل عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی، باعث تاسف ما در مجموعه دامپزشکی شد، اما مرگ یک نفر نشان‌دهنده بروز کم این بیماری در استان است.

موحدی افزود: با توجه به اینکه عامل این بیماری در دام هیچگونه علائم بالینی مشخص ندارد، رعایت توصیه‌های بهداشتی مهمترین عامل در پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است که این اداره کل با اطلاع‌رسانی به روش‌های مختلف سعی در افزایش سطح آگاهی جامعه در خصوص این بیماری را داشته است.

وی در خصوص کشتار دام در منزل و معابر و تهیه گوشت از مراکز غیرمجاز، گفت: مردم سعی کنند گوشت خود را از مراکز مجاز که زیر نظر دامپزشکی هستند تهیه کنند و در هنگام خرید به برچسب مشخصات و مهر بازرسی دامپزشکی توجه کنند.

مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان افزود: علاوه بر گزش کنه، خون و ترشحات دام آلوده که کشتار شده است عامل مهمی در انتقال این بیماری به انسان است در زمان کشتار باید از وسایل محافظتی مناسب که به صورت کامل تمامی اعضاء بدن به خصوص صورت رابپوشاند، استفاده کرد.


نظر شما
ادامه