رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بندرعباس از اجرای طرح جمع آوری عرضه آبزیان حرام گوشت در شهرستان بندرعباس خبر داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان، در این طرح که با هدف جمع آوری عرضه آبزیان حرام گوشت و با هماهنگی دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان هرمزگان و همکاری نیروی انتظامی شهرستان صورت گرفت، به میزان 80 کیلوگرم آبزیان حرام گوشت جمع آوری و معدوم شد.
«دکتر فخرآبادی» رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بندرعباس اظهار داشت: با توجه به اینکه عرضه آبزیان در بعضی از نقاط شهر بندرعباس بصورت بهداشتی نمی باشد . خبر از طرح ساماندهی عرضه آبزیان در اماکن مسقف و با هماهنگی شورای سلامت شهرستان داد.
وی افزود: مصرف مواد پروتئینی خصوصاً فرآوردهای آبزیان مانند ماهی و میگو از اهمیت ویژه ای در سبد غذایی جوامع مختلف برخوردار است.
یکی از مسائل و مشکلات پخش این فرآورده ها، فاسد شدن آنها در اثر عدم رعایت ضوابط بهداشتی و یا مصرف فرآورده های در حال فساد است که علاوه بر خسارات اقتصادی نقش بسزایی در بروز مسمومیت ها و عفونت های غذایی دارد. ایجاد مراکزی به منظور حفظ زنجیره سرد و نظارت و کنترل مطلوب تر در پخش این فرآورده ها از عوامل مهم در تامین سلامت جوامع می باشد.
- استفاده از فضای سرپوشیده محفوظی با شرایط لازم فنی و بهداشتی و سیستم های خنک کننده مناسب.
- داشتن سیستم خروج فاضلاب به منظور خروج آب حاصله از ذوب یخ و کف مرکز مجهز به کانال فاضلاب منتهی به سیستم اصلی فاضلاب باشد.
- یخ پوشی ماهی تازه خنک شده به صورتی که برودت لازم در طول مدت نگهداری تامین گردد (نسبت یخ به ماهی 2 به 1 باشد).
- محل احداث باید دارای قابلیت تامین آب کافی، بهداشتی و سالم باشد.
- تحت تاثیر بوهای نامطبوع، دود، گرد و غبار و انواع آلودگی قرار نگیرد.