حکیم مهر - بادام زمینی یکی از مغزهای بسیار پرخاصیت است که حاوی مقادیر زیادی پروتئین بوده و یک خوردنی مناسب برای افرادی است که در رشته بدنسازی کار میکنند و یا کسانی که زیر وزن طبیعی هستند.
ممکن است بسیاری از مردم از این مطلب آگاه نباشند، اما متخصصان تغذیه تاکید دارند که اگر بادام زمینی با پوست و به صورت کره بادام زمینی خام حاوی پوست آن مصرف شود، مقدار بیشتری از ریز مغذیها را دارا خواهد بود و بیش از نوع بدون پوست و پاک شده آن خاصیت دارد، البته اگر هر نوع آن را ترجیح میدهید مصرف کنید باید بدانید که برای سلامتی بسیار مفید است.
بادام زمینی حاوی مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان پلی فنول است که نوع ابتدایی آن اسید پی ــ کوماریک نامیده میشود.
در بادام زمینی بو داده مقدار این اسید افزایش مییابد و در نتیجه محتوای آنتی اکسیدانی آن 22 درصد بیشتر میشود، به طوری که مقدار آنتی اکسیدان آن حتی از توت فرهنگی و تمشک هم بیشتر میشود.
به گزارش شبکه خبری تورنتو نیوز، بادام زمینی بینمک برای عروق و سرخرگهای شما بسیار مفید است.
یک چهارم فنجان بادام زمینی به اندازه یک قاشق غذا خوری روغن زیتون حاوی چربی اشباع نشده است.
چربیهای اشباع نشده برای پایین آوردن کلسترول خون مفید هستند.
بادام زمینی همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی نیاسین است که به ترمیم آسیبهای سلولی و حفاظت در برابر بیماری آلزایمر و سایر مشکلات ذهنی مربوط به بالا رفتن سن کمک میکند.
بادام زمینی یکی از منابع غنی از ویتامین E است که آنتی اکسیدانی قدرتمند بوده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی ــ عروقی و سرطانی را به میزان چشمگیری کاهش میدهد.علاوه بر اینها، بادام زمینی مقدار زیادی آهن دارد که برای بهبود و اصلاح عملکرد گلبولهای قرمز خون بسیار مفید و ضروری است.
بادام زمینی غنی از کلسیم است که سلامت استخوانها را بهبود میبخشد. همچنین این مغز خشکبار سرشار از بیوفلاونوئیدها است که این مواد به بهبود جریان خود در مغز تا 30 درصد کمک میکند و بنابراین خطر سکته مغزی را نیز کاهش میدهد. افزودن مقدار کمی بادام زمینی به رژیم روزانه 14 درصد کلسترول به خون را نیز کاهش میدهد.به علاوه بادام زمینی حاوی فیبر خوراکی است که خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد و در عین حال این خوردنی خوشمزه رشد هورمونهای زنانه و مردانه را تشدید میکند.