کد خبر: ۳۷۲۱

حکیم مهر - گوسفند نژاد ماکویی به جهت راندمان بالای تولید گوشت و دارا بودن پشم سفید مرغوب با تارهای بلند از دیگر نژادهای بومی موجود یک سر و گردن بالاتر بوده و برنامه ریزیهای لازم جهت گسترش پرورش این نوع نژاد در شهرستان مرند قوت گرفته است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به کوهستانی بودن و موقعیت ویژه جغرافیایی مرند به جهت مراتع خوب و آب و هوای معتدل و مرطوب برای پرورش گوسفند نژاد ماکویی مستعد است، گفت: نژاد ماکویی از جمله نژادهای پشمی و گوشتی ایران است که پشم آنها با ظرافت خاصی با تارهای بلند و بدنشان کاملا سفید بوده و جهت رنگرزی و بافت فرشهای ایرانی بهترین نقش را دارد.

جلال رحیم زاده با اشاره به اینکه پشم این نوع نژاد را به همه نوع رنگ می توان رنگرزی و رنگ آمیزی کرد، افزود: مقدار تولید پشم از این نوع نژاد برای قوچ از 5/2 تا سه کیلوگرم ، بیش از 5/1 تا 5/2 کیلوگرم و برای بره از 850 تا هزار و 100 گرم بر اساس سن و نر و ماده بودن آنها تولید می شود.

رحیم زاده با اشاره به اینکه میزان گوشت تولیدی بر اساس نر و ماده بودن و سن آنها مختلف است، خاطرنشان کرد: قوچهای دارای سن چهار تا پنج ساله تا 140 کیلوگرم (وزن زنده) و وزن لاشه آنها تا 75 کیلو می رسد و بره های نر که صرفا جهت پروار بندی هستند، در یک سالگی و در بهترین موقعیت پرواربندی وزنشان تا 100 کیلوگرم می رسد.

مدیر جهاد کشاورزی مرند با اشاره به اینکه این نوع نژاد فعلا در منطقه یکانات و خصوصا در روستاهای امیرآباد و یکان سعدی پرورش داده می شود، ادامه داد: مدیریت جهاد کشاورزی از سالهای 68 به بعد طرحهایی جهت اصلاح نژادی در چهار گله مشارکت گله داران انجام داده است که بهترین نژاد پرورش داده شده همین نژاد ماکویی است و چنانچه در جشنواره گوسفند ماکویی که در مرند برگزار شده بود مراتب فوق به تایید کارشناسان تعیین شده وزارت متبوع نیز رسیده بود.

وی با اشاره به اینکه آمار گوسفند نژاد ماکویی در روستای امیرآباد در سالهای قبل، بیشتر از زمان فعلی بود، تصریح کرد: خشکسالیهای اخیر باعث کاهش تعداد این نژاد شده و در صورت عدم وجود خشکسالی و اجرای طرحهای اصلاح نژادی و توزیع قوچ ماکویی می توان انتظار داشت که تعداد قابل توجهی به آمارفوق اضافه شود.

رحیم زاده تعداد آمار گوسفند نژاد ماکویی در این دو روستا را 15 هزار راس دانست و یادآور شد: میزان تولید گوشت قرمز از قرار هر راس بعد از پروار بندی به بیش از 300 هزار کیلوگرم در سال و قوچ در دو روستای فوق به بیش از 350 هزار کیلوگرم می رسد.

 

نظر شما
ادامه