رشد آگاهی مردم دنیا از خواص عسل میزان تقاضا برای مصرف این ماده خوراکی را به شدت افزایش داده در حالی که همزمان نسل زنبورهای عسل در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از عصر ایران، این مطلب را رییس کنگره جهانی عسل در ترکیه عنوان کرده است.
خانم "آسلی الیف سامانجی" با اشاره به این مطلب گفته است با وجود نظارت های مختلف بین 25 تا 30 درصد از عسل گردشی در تجارت جهانی تقلبی است و همه ساله میزان ورود عسل تقلبی به بازار جهانی افزایش می یابد.
به گفته رییس نخستین کنگره جهانی عسل، هم اینک شرکت هایی در بازارجهانی فعال اند که مدعی اند هم در رنگ و هم در عطر قادرند عسل تقلبی تولید کنند.
بیشترین میزان عسل های تقلبی دنیا در چین تولید می شود و به همین دلیل ورود عسل چینی به برخی کشورها ممنوع شده است؛ با این حال این عسل های تقلبی چینی از طریق بازار (ثالث) در دیگر کشورها به کشورهای ممنوع شده هم وارد می شود.
یک سوم عسلی که می خوریم قطعا تقلبی است
به گفته رییس کنگره جهانی عسل، وقتی یک سوم عسل تولیدی دنیا تقلبی است و این عسل در بازار جهانی گردش کرده و خرید و فروش می شود، زیان بزرگی به صنعت زنبورداری و تولید کنندگان عسل طبیعی وارد می شود.
این کارشناس عسل تاکید کرده یکی از دلایل تولید عسل های تقلبی و ارایه آن به بازار کاهش تولید عسل طبیعی با وجود نیاز و کشش بازار جهانی به این ماده خوراکی معجزه گر و مفید برای انسان است.
به گفته خانم "آسلی الیف سامانجی" ، کاهش تعداد زنبورهای عسل در جهان به مرز هشدار دهنده ای رسیده است و این در حالی است که در سال های گذشته به واسطه افزایش آگاهی مردم دنیا نسبت به خواص و فواید عسل، میزان تقاضا برای مصرف این ماده خوراکی در جهان چند برابر شده است.
منبع: سی ان ان ترک