بهگونهای که با مصرف مواد نشاستهای یا قندی سطح قند خون به سرعت بالا رفته در این موقع لوزالمعده شروع به ترشح انسولین جهت تنظیم قندخون مینماید و این امر موجب میشود قندخون سریعا پایین بیاید و حتی از حالت اولیه نیز پایینتر رود. وقتی که این اتفاق میافتد شخص احساس خستگی و بیحالی میکند که برای رفع چنین احساسی درمان ظاهرا خوشایند مصرف مجدد و موادقندی و به دنبال آن چاقی، اضافه وزن و در نهایت دیابت میباشد. همچنین در کنار این قضیه مصرف مجدد موادقندی منجر به تجمع و تبدیل مازاد آن به چربی اضافی در خون شده و رسوب این چربیها در عروق باعث تصلب شرایین، بیماریهای قلبی و افزایش چربی خون میگردد. از طرفی دیگر مصرف زیاد مواد قندی - نشاستهای میتواند جذب پروتئین و مواد مغذی را مختل کرده و سبب سوءتغذیه و اختلال در رشد سلولهای مغز شود و یا با تحریک تولید انسولین زمینه ابتلا به سرطان لوزالمعده را فراهم کند. بنابر این باید حتیالمقدور از مصرف نامتعادل مواد نشاستهای و بسیار شیرین پرهیز کنید و خیال نکنید که میتوانید با مصرف آبلیمو از مضرات مواد نشاستهای و شربت فالوده در امان بمانید.
توصیه: نظر به این که فالوده این محصول سنتی پرطرفدار به صورت صنعتی و تحت نظر مسوولان فنی صنایع غذایی به صورت بهداشتی تولید نمیگردد لذا، اداره نظارت بربهداشت موادغذایی باید کنترل بیشتری برمراکز تهیه و توزیع این محصول داشته و تولیدکنندگان این فرآورده را از نظر رعایت نکات بهداشتی تحت نظارت مستمر خود قرار دهد.