حکیم مهر - استاد تمام دانشکده دامپزشکی دانشگاه شیراز با حضور در غرفه پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر در شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و صنایع وابسته، با بیان اینکه بیماری آنفلوانزا به صورت فرابخشی عمل میکند، گفت: «این به مفهوم آن است که بیماری هم از نظر گونههایی که درگیر میکند و هم از نظر علایم بالینی، محدود به یک مورد خاص نمیشود که به این راحتی بتوان آن را مورد ارزیابی و کنترل قرار داد.»
«دکتر حسن نیلی احمدآبادی» با تاکید بر اینکه کشورهای توسعه یافته در مواجهه با این بیماری از یک پلن کامل برخوردار هستند که مجموعهای از عوامل علمی، فنی و اجرایی را در بر میگیرد، افزود: «لذا اگر هر کدام از این عوامل نادیده گرفته شود، مانند حلقههای زنجیر، این پروسه و زنجیره دچار گسست میشود. یعنی در مواقعی که به ضرورت اقدام به معدومسازی میکنیم، قبل و بعد از این اتفاق باید یک سری اقدامات انجام شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.»
وی ادامه داد: «در حال حاضر چالشی که در کشور ما در بخش آنفلوانزا وجود دارد این است که برخلاف بسیاری از کشورهای توسعه یافته، این بیماری در سالنها چرخش میکند. این موضوع با توجه به نبود ارتباط بین پرندگان مهاجر و مرغهای موجود در مرغداریها به مفهوم وجود خلا و حلقه مفقوده در این چرخه است. لذا ما باید این حلقه مفقوده را شناسایی کرده و با طراحی یک استراتژی چند لایه بتوانیم برخورد موثری با این مشکل داشته باشیم. زیرا ویروسها به راحتی نقاط کور سیستم عملیاتی ما را تشخیص داده و مورد هجوم قرار میدهند.»
نیلی احمدآبادی افزود: «بنابراین شما میبینید که یک سازمان عریض و طویل چه در داخل کشور و چه در خارج با ادعاهای زیاد در برخورد با این بیماری دچار چالش شده و حتی در برخی موارد مجبور به دستکاری در سیستم اطلاعرسانی خود میشود تا بتواند موفقیتی را رقم بزند. لذا همه این پروسه نشانگر آن است که ما هنوز این ویروس را نشناختهایم.»
وی در پایان گفت: «ما بیش از 20 سال در ایران و انگلیس و در حتی برخی نقاط دیگر دنیا بر روی این ویروس کار کردهایم و علاقه مند هستیم این تجارب را در اختیار کشور بگذاریم تا در بحث کنترل و پیشگیری مورد استفاده قرار گیرد. ولی متاسفانه باید بگویم که این اتفاق هنوز نیفتاده است و این شاید به دلیل وجود حلقه بسته مسئولین فعال در این بخشها باشد. در صورتی که ما به صورت کامل آماده همکاری در این زمینه هستیم.»