
در حالی که مسئولان بخش خصوصی از وجود گوشت گیاهی کیلویی ۷۰۰۰ تومانی و چلوکباب ۱۰۰۰ تومانی در بازار خبر داده بودند، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید انواع گوشت و محصولات پروتئینی، خبری از این مساله ندارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایسنا، چندی پیش رئیس اتحادیه کبابی، حلیم و آشپزندگان مشابه، ضمن هشدار نسبت به مصرف اسانسها و طعمدهندههای سرطانزا در واحدهای غیرمجاز، گفت: حتی دنبه و چربی کیلویی ۱۳ هزار تومان است حال چگونه میشود گوشتی به نام گیاهی و به اسم استاندارد و به قیمت ۷۰۰۰ تومان وارد بازار شود که با هر کیلوی آن میتوان ۱۰ سیخ کباب تهیه کرد که با احتساب برنج هندی و ظرف یکبار مصرف غیراستاندارد در نهایت هزینه یک پرس چلوکباب حدود ۱۰۰۰ تومان میشود.
به گفته محمدی، عدهای این چلوکباب را به قیمت ۳۰۰۰ تومان میفروشند اما باید توجه داشت این نوع غذاها مشکلات و بیماریهای متعددی میتواند برای مردم به همراه داشته باشد. بنابراین مصرفکنندگان غذای بیکیفیت و ارزان خریداری نکنند و سراغ واحدهای بدون مجوز نروند، چرا که این نوع محیطها به واسطه نبود نظارت روی کارشان، میتوانند به هر شکلی کار کنند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که برخی مسئولان وزارت جهاد کشاورزی علیرغم پیگیریهای متعدد خبرنگار ایسنا، حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند. اما محمدرضا ملاصالحی – رئیس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی – در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت که احتمالا منظور از گوشتهای گیاهی، کنجاله سویا باشد که سالهاست به عنوان جایگزین گوشت توسط برخی افراد که دچار بیماریهای خاص هستند یا نمیخواهند به هر دلیلی گوشت قرمز مصرف کنند، مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه تولید گوشت گیاهی در کشور نداریم و هیچ اطلاعی در این زمینه در دسترس نیست، افزود: سوال اینجاست که چنین واحدهایی مجوز خود را از چه سازمان، نهاد و ارگانی میگیرند و چگونه میشود کنجاله سویا را در دمای بالا کباب کرد، چرا که این محصول اگر به عنوان گوشت گیاهی مدنظر باشد در حرارت تهیه کباب کوبیده نمیتواند دوام بیاورد و میسوزد.
در این میان مشخص نیست دستگاههای نظارتی کجا هستند و چرا هر روز در گوشه و کنار خیابانها یک آشپزخانه سنتی یا رستوران راه میافتد و اساسا چه نوع گوشتی به عنوان ماده اولیه تولید این کبابیهای غیرمجاز مورد استفاده قرار میگیرد؟
وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی صلاحیت نظارتی ندارند
کسی میدونه این همه سنگدان مرغ تولیدی کشور کجا مصرف می شود؟ مصرف سنگدان کم است و دور هم ریخته نمی شود فلذا از کبابیها و رستورانها و مراکز بسته بندی چرخکرده گوشت سر در می آورد.با توجه به قیمت بالای گوشت روشهای پلیسی و بگیر ببند مشکلی را حل نمی کند.باید با همیاری اصناف و تعزیرات و نیز آگاه کردن مصرف کننده اسم کباب گوشت را کباب سنگدان گذاشت.
اگر استاندارد نظارت را به عهده بگیری به شرط عدم ساختو پاخت تمام کارخانه ها تعطیل میشوند