محققین موفق شده اند روشی را ابداع نمایند که با استفاده از آن می توان عملکرد پاستوریزاسیون تخم مرغ را در پروسه تولید به صورت واقعی ارزیابی کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از رادیو صنعت طیور ایران، با توجه به احتمالی آلودگی پوسته تخم مرغ های تولیدی به انواع عوامل بیماریزا، محصولات مایع این فرآورده بایستی قبل از عرضه پاستوریزه شوند.
قوانین مرتبط با پاستوریزاسیون تخم مرغ در نقاط مختلف دنیا متفاوت است. در ایالات متحده، پاستوریزاسیون کامل در زمان 3.5 دقیقه و دمای 61.1 درجه صورت می پذیرد، حال آنکه در اتحادیه اروپا این زمان 2.5 دقیقه و دمای مد نظر 64.4 می باشد.
اما به منظور ارزیابی امنیت محصول خروجی نیز روندهای آزمایشگاهی مشخصی تدوین شده است. این آزمایشات معمولاً زمان زیادی را نیاز داشته و این بخش از صنعت طیور نیازمند تکنیک های سریعتری به منظور دریافت نتایج می باشد.
اخیراً محققین موفق شده اند تا با ارزیابی فعالیت «آلفا آمیلاز» در محصولات تولیدی، به نتایج جالبی در این مورد دست یابند.
در این روش محققین دریافتند که بهترین روش پاستوریزاسیون این محصول، در مدت زمان 2.5 دقیقه و دمای 64.4 درجه می باشد چرا که در روشی که در ایالات متحده صورت می پذیرد، آلودگی بسیار جزئی یافته شد.