حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر، در خصوص اظهار نظر مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری در زمینه غیربهداشتی بودن گوشتهای چرخ کرده موجود در بازار، گفت: «هر فراورده خام دامی در هر مکان مجازی که تولید میشود، تحت نظارت دامپزشکی است. این فرآوردهها دارای پروانه، شناسنامه و لیبل بوده و سپس به بازار عرضه میشود.»
«دکتر علیرضا رفیعیپور» افزود: «هر محصولی که لیبل و پروانه بهداشتی داشته باشد، حتماً در مبدا مورد نظارت ما بوده است؛ در محل عرضه نیز که ممکن است میادین میوه و تره بار یا سوپر پروتئینها باشد، همکاران ما رفتو آمد و نظارت میکنند و اگر موردی ببیند که از یک مجرای غیرقانونی و بدون پروانه وارد شده، با آن برخورد میکنند.»
وی با بیان اینکه لیبل روی محصولات به شکل کامل مشخص است، تصریح کرد: «هر محصول شرایط نگهداری، شکل، رنگ، بو، پروانه و مجوز مرکز مجاز برای تولید دارد و مردم اگر به این موارد دقت کنند، میتوانند با خیال راحت از محصول استفاده کنند. با این حال اگر اگر به مشکلی برخورد کردند، با شماره تلفن ۱۵۱۲ تماس بگیرند.»
وی در پاسخ به چرایی نظارتهای موازی در زمینه خمیر مرغ، خاطرنشان کرد: «قطع به یقین مسئولیت همه محصولات و فراوردههای خام دامی از جمله گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، شیر و ... با سازمان دامپزشکی است که توسط ناظرین بهداشتی دولتی و مسئولین فنی به نحو مطلوب در سراسر ایران انجام میشود. این فراورده خام دامی پروسس میشود که در آنجا دستگاههای مرتبط مانند استاندارد و وزارت بهداشت، مسئول آن هستند و قطع به یقین محصول سالم را خارج میکنند.»
رفیعیپور ادامه داد: «به شکل موردی ممکن است یک محموله در زمان پرورش، تولید، بستهبندی و عرضه آن که یک مسیر طولانی است، یا در ناوگان حمل و نقل و محلهای نگهداری سردخانهها، دچار اشکال شود. ما هر جا احساس کنیم که شرایط محصول مطلوب نیست، آن را از چرخه مصرف خارج میکنیم. وزارت بهداشت و استاندارد هم همین کار را نه در قسمت خام، بلکه در حوزه پروسس و کارخانهجات انجام میدهند.»