حکیم مهر - لپه از گروه حبوبات، یک گیاه دولپهای است و در خانواده نخود جای میگیرد. میدانید که حبوبات ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و مناسبترین جایگزین برای گوشت هستند زیرا علاوه بر پروتئین، مقداری نشاسته هم دارند .
بنابراین هم انرژی بدن را تامین میکنند و هم پروتئین مورد نیاز را به مصرفکننده میرسانند.
هر واحد غذایی لپه که حدود یک فنجان نپخته است، معادل یک واحد گوشت یعنی 60 تا 90 گرم وزن دارد. بیشترین ارزش غذایی حبوبات به پروتئینشان باز میگردد و برای افرادی که دچار سوءتغذیه هستند، کودک یا سالمندند یک انتخاب مناسب تلقی میشوند.
از نظر انرژی یک واحد غذایی لپه پخته، حدود 231 کیلوکالری انرژی و 16 گرم پروتئین دارد. لپه منبع غنی فیبر هم هست و به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست، کاهش کلسترول خون، تنظیم قندخون و کاهش بیماریهای قلبی – عروقی توصیه میشود.
عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماریهای قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته میسازد، وجود پتاسیم است. به طوری که هر واحد آن حدود 710 میلیگرم پتاسیم دارد. در مقابل پتاسیم، مقدار سدیم لپه کم است و به همین خاطر به افراد فشار خونی خوردن آن توصیه میشود. لپه منبع خوب ویتامین 1B، 6B و اسیدفولیک نیز میباشد البته به شرطی که خیلی پخته نشود چون ویتامینهای گروه B در برابر حرارت ناپایدارند.
در ضمن، یکی از ویژگیهای بارز لپه در مقایسه با سایر حبوبات این است که سریع پخته میشود. لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کمخون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب میآید.
بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته میشود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس میکنند با مصرف لپه دچار نفخ میشوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.
مرسی خوب بود
سلام.خيلي مطلب مفيدي بود وبه دردم خورد.باتشكر از شما
سلام.خيلي مطلب مفيدي بود وبه دردم خورد.باتشكر از شما
سلام ،مطلب جالبي بود ممنون
سلام
گفته بودین لپه زود پخته میشه!ولی بعضیاشون خیلی دیر پزن ب نظرتون چرا؟ولی مطالبتون مفید بود ممنون:)
آیا شما از تجزیه شیمیایی لپه اطلاعی دارین؟ در عصاره لپه چی موادی وجود دارد ؟ منظورم خواص دارویی هست
با سلام و تشکر از اطلاعاتی که در اختیار ما گذاشتید.
کارشناس کشاورزی ورنس اتحادیه لپه سازان هستم اصلات خوبی بود متشکرم در مورد انواع لپه و چگونگی فراوری ان شرایط جغرافیای شهرستان اذرشهر برای فراوری( درجه حرارت میزان نور خورشید رطوبت هواوسایر شرایط )چنانجه اطلاعاتی نیاز باشد * انواع نخود برای لپه علت ارگانیک بودن لپه و انواع حبوبات متوانم اطلاعات هر چند کم ارابه دهم تلفن تماس 09143052118
باسلام
سلام.فکرکنم این محصول درمقایسه باحبوبات دیگر بیشترین وسودمندترین خواص برای بدن انسان واقع باشه.
اگربشود نحوه ساخت راهه توضیح دهید
درود بر شما،
بسيار مطالب عالي بود