حکیم مهر: رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در سال گذشته بیش از 12 میلیون راس دام در کشور کشتار شده است که در مجموع بیش از 3 میلیون کیلوگرم آن از چرخه مصرف خارج شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از فارس، «دکتر علیرضا رفیعیپور» صبح امروز در سفر به کردستان و بازدید از کشتارگاه صنعتی سنندج، اظهار داشت: مهمترین موضوع سفر به کردستان، ارزیابی اقدامات مرتبط با سلامت جامعه و صیانت و حراست از جمعیت دامی است و چون کردستان یک استان مرزی است، کارهای بهداشتی و قرنطینهای در این استان به بحث سلامت کل کشور کمک میکند.
وی اذعان کرد: در زمینه آنقلوآنزای پرندگان، ایران و بسیاری از کشورهای دنیا به این بیماری خطرناک مبتلا شدند که خسارت زیادی به کشور ما و خیلی از کشورها وارد شد ولی با افتخار میتوانم بگویم که بسیاری از استانها هم توانستند این بیماری را کنترل کنند و با مبارزهای که انجام شد، این بیماری در حد اندک و آن هم در محلهای نگهداری سنتی طیور بود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خاطرنشان کرد: در سال 95 بیش از 9 هزار و 700 کانون بیماری، هم مشترک بین انسان و دام و هم دامی مثل لمپیاسکین، تب برفکی، آبله و تب مالت و سیاه زخم یا شاربن در کشور وجود داشت که در سال گذشته تعداد این کانونها به 6 هزار و 500 کانون رسید.
رفیعیپور یادآوری کرد: همچنین بیش از 18 درصد کاهش بیماریهای دامی در تمامی حوزهها اتفاق افتاد و این نشان میدهد که همه دستگاههای متولی در حوزه سلامت، خدمت به حوزه سلامت دام و ارگانها کار خود را به نحو احسن انجام دادهاند.
این مسوول در ادامه به وضعیت کشتارگاه سنندج اشاره کرد و گفت: نبض سالم شهروندان را باید در این کشتارگاه دنبال کرد که مردم با گوشت سالم بهداشتی و تحت بازرسی قبل، حین و بعد از کشتار مواجه هستند و جزو کشتارگاههایی است که از نظر تجهیزات، امکانات و پرسنل کشتارگاه و فنی و تخصصی دامپزشکی مستقر در کشتارگاه تلاش میکنند که بیماریها اگر در دامی باشد، شناسایی شود و گوشت خروجی از این مرکز سالم، بهداشتی و باکیفیت باشد.
وی اضافه کرد: وظیفه دامپزشکی سلامت بهداشت فراوردههای خام دامی و گوشت است که در این زمینه به نحو مطلوب تلاش میکند و اگر از دانشگاه علوم پزشکی هم سوال شود، کاهش بیماریهای مشترک بین انسان و دام ناشی از اقدامات دامپزشکی را عنوان میکنند.
وی همچنین گفت: رسانهها هم در خصوص مسائل مربوط به سلامت مردم موجب شده است که مردم هم با دامپزشکی همراه شوند و این به جلوگیری از مشکلات بیماریهای دامی، کاهش تولید و زیانده بودن اقتصاد در حوزه تولید دامی کمک میکند.