وزیر جهاد کشاورزی حداقل ارزش محصولات دامی کشور را ۱۵ تا ۱۶ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: با توجه به ظرفیت های موجود و سرمایه گذاری های انجام شده، ارزش افزوده خوبی در زیر بخش دام و طیور داریم .
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایلنا، «محمود حجتی» وزیر جهاد کشاورزی در مراسم تکریم و معارفه معاون امور تولیدات دامی اظهار داشت: ارزش محصولات طیور و گوشت سفید در کشور نزدیک به ۵ میلیارد دلار، تخم مرغ ۲ میلیارد دلار، شیر نزدیک به ۴ میلیارد دلار و گوشت قرمز حدود ۴ میلیارد دلار است .
وی افزود: حجم بالایی از تولید در زیر بخش دام و طیور صورت می گیرد و آثار نبود این محصولات قابل مشاهده است به طوری که در مورد واردات تخم مرغ به علت شیوع آنفلوانزای پرندگان با وجود آن که از ارزانترین ارز استفاده کردیم، قیمت تخم مرغ وارداتی ۱.۵ برابر قیمت تولید داخل شد و از این رو ما باید قدر زحمات و تلاش هایی که در داخل برای تولید محصولات انجام می گیرد، بدانیم .
حجتی با بیان این که جانمایی صنعت طیور به ویژه در استان های بحران خیز در زمینه بیماری ها و تراکم تولید در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، تصریح کرد: ۱۰ تا ۲۰ درصد این مشکلات در استان هایی مانند تهران، قزوین، قم و البرز را مورد به مورد و با تفاهم و خلق و طراحی فرمول های جدید در یک فرآیند زمانی پنج ساله می توان حل کرد .
وی با اذعان به این که فرصت های خوبی برای صادرات محصولات دام و طیور کشور در مقایسه با قیمت های جهانی وجود دارد، گفت: بازارهای کشورهای اطراف ما متقاضی این محصولات هستند .
وزیر جهاد کشاورزی در عین حال بر توسعه تحقیقات در زمینه تغذیه دام، غنی سازی و فرموله کردن آن تاکید کرد و اظهار داشت: ما با محدودیت تعلیف و غذای دام روبرو هستیم و در این راستا باید از ظرفیت های علمی و دانشگاهی و تجربیات دنیا استفاده کنیم .
وی افزود: امروز فشار دام بر مراتع را در بسیاری از مناطق کشور نداریم و حتی مراتعی داریم که نیاز به چرا دارند، زیرا این مراتع دارند خشبی می شوند و از باز تولید باز می مانند .
حجتی ادامه داد: در زمینه اصلاح نژاد دام سبک در کشور در دولت تدبیر و امید اقدامات خوبی انجام شده، اما سرعت کار باید افزایش یابد تا بتوانیم با فرآیندهای امروزی دنیا هماهنگ شویم.
وی در عین حال خوستار افزایش ارتباط و تعامل بیشتر بخش تحقیقات و اجرا در حوزه کشاورزی شد و گفت: ما نباید با دانشگاه های کشور، بیگانه باشیم و باید از دستاوردها و ظرفیت های علمی آنان در این حوزه استفاده کنیم .