حکیم مهر - در آستانه عید سعید قربان، رئیس اداره بهداشت اماکن وزارت بهداشت به هموطنان توصیه کرد: دام را از مراکز زیر نظر سازمان دامپزشکی خریداری کنند.
مهندس سیدرضا غلامی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: خرید دام باید از مراکز معتبر عرضه دام بهداشتی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور است، صورت گیرد و ذبح دام در کشتارگاههایی که سازمان دامپزشکی معرفی میکند، انجام شود.
به گفته وی، کشتن دام در محیط خارج از کشتارگاه و در کوچه و خیابان از نظر بهداشتی صحیح نیست زیرا با این کار آلودگیهای محیطی به راحتی به گوشت منتقل شده و بهداشت عمومی را به خطر میاندازد.
وی تصریح کرد: اگر هموطنان بخواهند در منزل ذبح دام را انجام دهند باید نکات و توصیههای بهداشتی را رعایت کنند به طوری که توصیه میشود ذبح دام روی زمینی که آسفالت یا سنگ فرش بوده انجام شود تا شرایط شستشو راحتتر باشد و در صورت نبود سنگفرش یا آسفالت، حتماً باید یک کیسه نایلونی را زیر دام قرار دهند و سپس روی آن ذبح انجام دهند.
مهندس غلامی افزود: باید فضولات و ضایعات بعد از ذبح در چاه فاضلاب یا در عمق خاک دفن شود. عمق این چاله باید حداقل نیم متر بوده و بر روی آن حتماً باید خاک ریخته شود.
بنا بر اعلام وبدا، رئیس اداره بهداشت اماکن وزارت بهداشت با تأکید بر این که افرادی که ذبح دام میکنند حتماً کارت بهداشتی همراه داشته باشند، خاطرنشان کرد: افرادی که دام را ذبح میکنند لباس، کفش یا چکمه مناسب داشته باشند و در هنگام کار حتماً از دستکش بلند و مقاوم استفاده کنند.
وی در پایان گفت: پس از آن که سر دام بریده شد و خون به طور کامل از لاشه خارج شد، باید سریع اقدام به کندن پوست دام کنند و گوشت را پس از ذبح بلافاصله در یخچال نگهداری کنند تا عوامل بیماریزا تا حد زیادی از بین برود.