حکیم مهر: مدیرکل دامپزشکی استان تهران در خصوص عرضه گوشت با قیمتهای به اصطلاح لاکچری گفت: مردم فریب تبلیغات تجاری عرضه کنندگان سودجو را نخورند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران، «دکتر سیداصغر برایی نژاد» مدیر کل دامپزشکی استان در رابطه با اخبار منتشر شده مبنی بر ارائه و عرضه گوشت با قیمتهای بیش از حد و نامتعارف در فروشگاههای غیر مجاز و مجازی عنوان کرد: سازمان دامپزشکی کشور بعنوان یک دستگاه حاکمیتی وظیفه نظارت و کنترل بر تولید و عرضه فرآوردههای خام دامی را از مبداء، واحدهای تولیدکننده کشتارگاهها و بسته بندیها تا نهایتاً سفره مردم را عهده دار است.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: نظارت بهداشتی فرآیندی است که از طریق صدور پروانه و سایر مجوزهای بهداشتی لازم از طریق سازمان و ادارات کل همچنین کنترل بهداشتی و اعمال نظارتها توسط مسئولین فنی منصوب در واحدهای عرضه فرآوردهها انجام میشود.
وی هم چنین در خصوص اخبار منتشر شده در سایتها و شبکههای مجازی که اداره کل دامپزشکی استان تهران را عامل عدم کنترل قیمت، عرضه و مسبب نابسامانی قیمتهای مذکور معرفی کردند، عنوان کرد: هر گونه عرضه و توزیع گوشت و فرآوردههای خام دامی در قالب فروشگاههای مجازی صرف نظر از طی کردن مراحل قانونی جهت اخذ مجوز و پروانههای بهداشتی لازم تخلفی آشکار تلقی میشود و اداره کل دامپزشکی استان تهران با مشارالیه برخورد بایسته و قانونی را انجام میدهد، چرا که گوشت و فرآوردههای مربوطه برای اینکه سالم به دست مصرف کننده برسد و تهدیدی علیه امنیت غذایی جامعه نباشد، توسط مسئول فنی دکتر دامپزشک متخصص در هر واحد مورد تایید تخصصی قرار میگیرد و پس از طی مراحل و داشتن صلاحیتها و شرایط بهداشتی اولیه، با تایید مهر دامپزشکی با سلامت کامل به دست مصرف کننده میرسد و هر چرخهایی که خارج از این روال باشد، مورد تایید سازمان دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی استان تهران نیست.
دکتر برایی نزاد ادامه داد: رسیدگی به تخلفات اقتصادی در بازار و برخورد با گران فروشی در سطح شبکههای این چنینی در حیطه صلاحیت سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولید کنندگان است و بخشی از آن نیز بر عهده سازمان تعزیرات حکومتی قرار داده شده است.
در کنار این سازمانها، بازرسان و ناظران اتاقهای اصناف کشور و سازمانهای صنعت، معدن و تجارت به اجرای بخشی از این وظایف در راستای سیاستگذاریهای صورت گرفته میپردازند و حیطهی مذکور جزو وظایف ذاتی سازمان دامپزشکی کشور به شمار نمیرود.
دکتر برایی نژاد افزود: تاسیس هر نوع مرکز عرضه فرآورده خام دامی منوط به تحصیل پروانه و اخذ مجوز از سازمان دامپزشکی کشور میباشد، لذا کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که به نحوی در امر توزیع فرآوردههای خام دامی فعالیت میکنند موظف به اخذ پروانه بهداشتی و اجرای کامل قوانین سازمان دامپزشکی کشور میباشند.
دکتر برایی نزاد بیان کرد: گوشتهای موجود در فروشگاهها و مراکز عرضه میبایست متناسب با ظرفیت یخچالهای موجود كاملا بهداشتی و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشكی باشد که طی این فرایند تاریخ تولید، انقضا، کد پروانه بهرهبرداری از اداره کل دامپزشکی استان، آدرس محل تولید و شرایط نگهداری (تازه، صفر تا ۴ درجه سانتیگراد، منجمد، منفی ۱۸ درجه سانتیگراد) مواردی است که مصرفکننده جهت حفظ سلامت خود حین خرید محصولات فوق باید به آن دقت کند.
وی تصریح کرد: اداره کل دامپزشکی استان تهران به منظور کنترل زنجیره تولید تا مصرف برای عرضه محصولات سالم بهداشتی و با کیفیت از فرآوردههای تولید و عرضه شده نمونه برداری کرده و در راستای تایید سلامت محصولات مذکور در سفرهی عموم مردم خود را ملزم میداند آزمایشات مربوطه را نیز انجام دهد اما محصولاتی که در بصورت غیرمجاز به دور از نظارت سازمان دامپزشکی و اداره کل دامپزشکی استان تهران به فروش میرسد تهدیدکنندهی امنیت و سلامت غذایی مصرف کننده میباشد لکن از شهروندان تهرانی تقاضا داریم مورد فریب تبلیغات سودجویان قرار نگیرند و نیازهای خود در این خصوص را از واحدهای مجاز و مورد تایید دامپزشکی تامین کنند.