کنفرانس یک روزه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با حضور مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری در دانشگاه علوم پزشکی استان برگزار شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری، مدیرکل دامپزشکی استان که به عنوان یکی از سخنرانان در این کنفرانس حضور داشت اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و تهدید جدی برای بهداشت عمومی محسوب می شود.
«دکتر حسینعلی سلطانی» بیان داشت: بهترین شرایط رشد و تکثیر ویروس در PH=7 تا 7.2 است و جزء ویروس های فوق العاده حساس به محیط اسیدی است.
دکتر سلطانی افزود: مهمترین روش انتقال ویروس از طریق فرآورده های خام دامی است چرا که تمامی افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآورده ها استفاده می کنند.
وی گفت: لاشه دام ها، بعد از کشتار باید به مدت حداقل 24 ساعت در پیش سرد( 4-0 درجه ) نگهداری شوند تا جمود نعشی در آن ها کامل شود و PH به دست آمده در آن ها باعث از بین رفتن ویروس CCHF گردد.
دکتر سلطانی توصیه اکید کرد که از خرید گوشت فاقد مهر و لیبل (برچسب) بهداشتی دامپزشکی خودداری شود زیرا بر روی لاشه های کشتار شده خارج از کشتارگاه هیچ گونه نظارت و اطمینانی از سوی دامپزشکی وجود ندارد.
وی مدت زمان نگهداری در پیش سرد یا یخچال را در مورد جگر را حدود 48 ساعت عنوان کرد.
دکتر سلطانی دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی را در خط مقدم مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام دانست و گفت: متاسفانه بیماری CCHF هیچ گونه علایمی در دام ها ندارد و در این زمینه با دشمن پنهان مبارزه می کنیم و واضح است که مبارزه با دشمن پنهان به مراتب سخت تر از دشمن آشکار است.
مدیرکل دامپزشکی استان از اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه، کنگو را آموزش و اطلاع رسانی به دامداران و افراد مرتبط خواند و بیان داشت: سمپاشی دام ها و اماکن دامی نیز موجب می شود تا جمعیت کنه های عامل بیماری را به حاقل برسد.
وی همچنین توصیه کرد: هنگام کارکردن با لاشه دام ها و خرد کردن گوشت از دستکش استفاده شود.