حکیم مهر: عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در بیستمین کنگره دامپزشکی ایران، ضمن یادآوری تفکیک آموزش پزشکی و دامپزشکی در سالهای ۶۴ و ۶۵، این اتفاق را باعث تأسف خواند و گفت: «آموزش عالی کاملاً مشخص و تعریف شده است و اگر به هر دلیلی تصمیم به جدایی آموزش پزشکی گرفتند، باید دامپزشکی را نیز در حوزه پزشکی تعریف میکردند.»
به گزارش حکیم مهر، «دکتر رسول خضری» ادامه داد: «اگر در شورایعالی انقلاب فرهنگی ارادهای برای الحاق دامپزشکی به پزشکی وجود داشته باشد، انجام این کار نیازی به تصویب قانون ندارد و رضایت طرفین وزرای علوم و بهداشت میتواند این مهم را محقق کند.»
وی با تاکید بر اینکه عدالت به معنای قرار گرفتن هر چیزی در جای درست خود است، تصریح کرد: «اینکه رشته دامپزشکی در دل وزارت بهداشت نیست، مصداق بیعدالتی است؛ کمااینکه کشورهایی که جنگهای جهانی را تجربه کردند، ارزش و اهمیت امنیت سلامت غذا را میدانند. همه حوزههای پزشکی جامعه مدیون حوزه استراتژیک دامپزشکی هستند. ما اگر جسم سالم نداشته باشیم عقل سالم نداریم و این غذای سالم است که جسم سالم را به انسان هدیه میدهد. دامپزشکی به گردن همه حوزهها حق دارد و همه حوزهها باید این دین را ادا کنند.»
عضو سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بحث گردش مالی حوزه دامپزشکی در منطقه حرف برای گفتن داریم، خاطرنشان کرد: «علیرغم اهمیت بحث اقتصادی پرورش اسب، هیچگونه سرمایهگذاری در این حوزه نکرده و صرفاً به واردات آن بسنده کردیم. در حالی که بیشترین گردش مالی در حوزه بهداشت و درمان کمتر از ۸۰ هزار میلیارد تومان است، اما در حوزه دام سنگین و متوسط، بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی داریم. ما مدام صحبت از حمایت از کالای ایرانی میکنیم، اما پرورش دام ما با تهدید جدی مواجه است. لذا انتظار داریم در حوزه حمایت از دامداری، دامپروری و پروش طیور، گامهای اساسی برداشته شود و تحولی را شاهد باشیم.»
وی با تاکید بر اینکه علمی که تبدیل به ثروت شود به درد جامعه میخورد، ادامه داد: «علم و ثروت دو بال برای توسعه کشور هستند. دانشگاههای نسل چهارم دنیا از بحث آموزشی، پژوهشی و کارآفرینی یک قدم جلوتر رفتند و به تولید ثروت رسیدند.»
خضری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه زبان از بیان اهمیت دامپزشکی قاصر است، اظهار کرد: «از ابتدایی که وارد مجلس شدم، وظیفه خود دانستم در حوزههایی که در این زمینه دخیل هستند، نقش خود را ایفا کنم. معتقدم دستهایی که شفا میدهند مقدستر از لبهایی هستند که دعا میخوانند. این دستان مبارک دامپزشکان است که از حق مخلوقات خداوند که زبان تشکر ندارند، حمایت میکند.»