عضو کمیسیون کشاورزی مجلس افزایش قیمت مرغ به ۹ تا ۱۰ هزار تومان را با توجه به افزایش قیمت خوراک دام را منطقی دانست و گفت: در صورت کاهش قیمت مرغ دولت باید مابه التفاوت هزینه های تولید را به مرغداران پرداخت کند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خانه ملت، «علی ابراهیمی» افزایش هزینههای تولید را در افزایش قیمت مرغ بسیار موثر دانست و گفت: متاسفانه افزایش قیمت مرغ با توجه به افزایش قیمت خوراک دام امری اجتناب ناپذیر است؛ مرغ جزو محصولات تولیدی وابسته به خارج از کشور است و نوسانات ارزی و افزایش هزینههای تولید و خوراک مشکلاتی را در مسیر تولید آن ایجاد کرده است.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه افزایش قیمت نهادههای دامی توان تولید مرغ را کاهش میدهد، افزود: متاسفانه بازار آشفته نهادههای دامی هنوز ساماندهی نشده این در حالی است که قرار بود دولت با اختصاص ارز ۴۲۰۰ هزار تومانی به نهادههای دامی به این مشکلات پایان دهد تا قیمت مرغ متعادل شود.
وی ادامه داد: در کنار این قیمت ذرت به بیش از ۱۱۰۰ و قیمت سویا نیز بیش از ۲۵۰۰ رسیده است بنابراین تاثیر مستقیمی بر روی قیمت تمام شده مرغ دارند و حتی اگر ستاد تنظیم بازار بر ثابت ماندن قیمتها اصرار داشته باشد قیمت پرورش مرغ صرفه اقتصادی نداشته و مرغداران متضرر شدن می شوند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: بی شک در شرایط فعلی و با افزایش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی در صورتی که بخواهیم واردات مرغ را نیز داشته باشیم قیمتها بسیار سرسام آور و بیشتر از قیمت فعلی خواهد بود.
ابراهیمی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ به ۹ تا ۱۰ هزار تومان با توجه به افزایش هزینه تولید منطقی است، گفت: هر چند گوشت مرغ به غذای غالب مردم تبدیل شده است؛ اما تولیدکنندگان نیز بخشی از مردم هستند و با کاهش قیمت مرغ متضرر میشوند.
نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی، افزود: در صورت کاهش قیمت مرغ دولت باید ما به التفاوت هزینههای تولید را به مرغداران پرداخت کند اما متاسفانه دولت در زمان پشتیبانی نمیتواند تامین کننده بازار باشد زیرا بخش عمدهای از مصرف مرغ کشور به صورت گرم است و به هیچ وجه نمیتواند حمایت مالی مناسبی را از مرغداران داشته باشد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: بی شک اگر تولیدکنندگان به طور مداوم متضرر شوند چارهای جز واردات مرغ نداریم در این رابطه میطلبد دولت بستههای حمایتی مناسب را برای تامین پروتئین اقشار آسیب پذیر در نظر بگیرد تا هزینههای ناشی از شیوع بیماریها به دلیل تغذیه نامناسب دامنگیر حوزه سلامت نشود.