حکیم مهر: اعضای یک خانواده در فیروزکوه توسط یک قلاده سگ خانگی به شدت مجروح شدند.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه، بر اساس گزارش یکی از صاحبین یک قلاده سگ خانگی در روستای انزها واقع در بخش حبله رود شهرستان فیروزکوه به اداره دامپزشکی شهرستان مبنی بر تغییر خلق و خوی حیوان خود و گزیدگی اعضای یک خانواده (مادر و پسر) که به علت جراحات شدید ناشی از گزیدگی از ناحیه دستها، پاها و کمر و بیهوشی، بلافاصله مادر و پسر خانواده توسط آمبولانس به بیمارستان امام خمینی فیروزکوه جهت اقدامات درمانی و واکسیناسیون برعلیه بیماری هاری اعزام گردیدند.
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه گفت: بلافاصله پس از این واقعه، اکیپی از دامپزشکی در محل حاضر و با توجه به مشکوک شدن به بیماری هاری، اقدام به نمونه برداری نمودند. لازم به ذکر است که نمونه مذکور جهت تشخیص قطعی بیماری هاری از مغز سگ گرفته می شود و چارهای جز مرگ حیوان وجود ندارد، لذا با تزریق داروی بیهوشی و ایجاد مرگ بی درد، نمونه لازم اخذ و سپس به روش بهداشتی معدوم سازی گردید. نمونه اخذ شده نیز جهت تشخیص قطعی بیماری سگ مذکور که مشکوک به هاری بود، بلافاصله به انستیتو پاستور (آزمایشگاه تخصصی بیماریهای ویروسی کشور بخصوص بیماری هاری) ارسال گردید.
«دکتر جواد شایان خواه» افزود: باتوجه به احتمال وقوع این بیماری در منطقه مذکور اقدامات پیشگیرانه به اداره حفاظت محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ابلاغ و همینطور واکسیناسیون بر علیه بیماری هاری در سگ های مناطق حبله رود توسط اکیپ های دامپزشکی، جهت ایجاد کمربند حفاظتی و منطقه امن از حیث بیماری آغاز گردید.
وی در ادامه تصریح کرد: بیماری هاری به دلیل نگهداری و همزیستی حیوانات مختلفی مانند سگ و گربه با انسان و درگیری حیوانات وحشی احتمالا مخزن بیماری با حیوانات خانگی (سگ، گربه) الخصوص در فصول سرد جهت دریافت پسماندهای غذایی حوالی روستاها و درگیری با سگهای حوالی روستا و گله اتفاق می افتد و همچنین وجود جانورانی وحشی مانند گرگ، روباه، شغال و راسو در کوهستان های شهرستان فیروزکوه بوده، به نوعی مخرن بیماری هاری بوده که در زیست بوم از طریق حیات وحش و احتمالا بومی این مناطق شده است که سبب انتقال بیماری هاری می گردد.
دکتر شایان خواه اذعان داشت: در طرح واکسیناسیون لار سال 97، بیش از 750 قلاده از سگ های شهرستان اعم از سگهای روستایی و خانگی بر علیه بیماری هاری واکسینه شده اند.
سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه افزود: سال در مهرماه سال گذشته نیز یک مورد هاری در یک قلاده سگ خانگی روستای طارس نیز مثبت اعلام گردید که خوشبختانه گزیدگی یا جراحات در نفرات انسانی مشاهده نشد، با توجه به گزارش گیری و پایش منطقه طارس از صاحب دام، مشخص گردید که تعدادی از روباه های منطقه تلف گردیده اند که این احتمال وجود داشت که بیماری بصورت مخزن در زیست بوم از طریق حیات وحش از طریق درگیری با گرگ یا روباه سبب انتقال بیماری شده است.
دکتر شایان خواه تصریح کرد: هاری بیماری مشترک بین انسان و دام به شمار می رود و این بیماری عفونی، حاد، کشنده و ویروسی است که به شکل های هاری خشمگین 'تحریکی' یا هاری خاموش 'فلجی' ظاهر می شود.
به گفته وی، مهمترین راه انتقال بیماری هاری گزش توسط حیوان هار است که دوره نهفتگی بیماری هاری در سگ و گربه به طور معمول 2 تا سه هفته و گاهی نیز چند ماه است.
وی در پایان تصریح کرد: شهروندان باید هر نوع گزش از سوی حیوانات بویژه گربه و سگ را بلافاصله به شبکه بهداشت اطلاع داده و برای اقدامات درمانی و پیشگیرانه مراکز درمانی مراجعه کنند؛ همچنین در صورت مشاهده علائم مشکوکو هرگونه تغییر رفتار غیرعادی و غیرمتعارف در سگ و یا سایر حیوانات اهلی و وحشی، از طریق مراجعه حضوری و یا باتماس شماره 76442004، مراتب را به اداره دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.
در پایان لازم به ذکراست با مساعدت شهرداری شهرفیروزکوه با احداث و ایجاد پناهگاه حیوانات بیش از 250 قلاده سگ ولگرد در محل مذکور پس از اقدامات درمانی،عقیم سازی و واکسیناسیون هاری توسط دامپزشکی نگهداری و به مرور رهاسازی می گردند.
اینا سگای گله هستن
سگ خانگی نیستن ،متاسفانه شرایط نگهداریشون هم با سگ ولگرد فرقی نداره