حکیم مهر - عضو هیات علمی انستیتو تغذیه ایران گفت: سنگدان مرغ دارای امگا 6 بالایی است و میتواند موجب بروز التهاب در افراد شود.
خدیجه رحمانی افزود: یکی از سوالاتی که مردم از متخصصان تغذیه میکنند این است که آیا سنگدان مرغ میتواند جای گوشت را بگیرد.
وی گفت: میتوان اینطور پاسخ داد که سنگدان مرغ محل جمعآوری سنگها و مواد نامناسبی است که مرغ مصرف میکند و وارد دستگاه گوارش میشود.
عضو هیات علمی انستیتو تغذیه ایران اضافه کرد: هر 100 گرم آن به اندازه نیم فنجان یا دو سوم فنجان خرد شده سنگدان 30 گرم پروتئین دارد و 146 کالری دارد. رحمانی گفت: ویتامین B12 و نیاسین در آن وجود دارد و از نظر مواد معدنی مانند آهن، روی و سلنیوم مورد توجه است.
وی اضافه کرد: نوع چربی موجود در سنگدان مرغ از نوع اسید چرب ترانس است به دلیل اینکه اخیراً روغنهای جامد را در برنامه غذایی مرغها وارد کردند و اسید چرب ترانس آن بالاست و اسید چرب امگا3 آن پایین است و میزان امگا6 آن بالاست.
عضو هیات علمی انستیتو تغذیه ایران گفت: به دلیل بالا بودن امگا6 سنگدان میتواند مصرف آن التهابزا باشد و برای افرادی که دچار بیماری التهابی هستند ماده غذایی مفیدی نیست.
رحمانی گفت: میزان کادمیوم، سرب و کروم در این ماده غذایی بالا ست و کلسترول بالایی دارد که هر 100 گرم سنگدان مرغ 370 میلی گرم کلسترول دارد.
وی افزود: توصیه میشود که از سنگدان مرغ به دلیل دارا بودن چربی ترانس، کلسترول بالا، امگا6 بالا و وجود عناصر سنگی به عنوان گوشت نمیتوان مصرف کرد.