کد خبر: ۴۵۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
برای پخت گوشت مرغ چطور و چگونه عمل می‌کنید؟ آیا پوست مرغ را جدا می‌کنید و سپس آن را می‌پزید یا این که پس از پخت با پوست، هنگام سرو غذا، پوستش را دور می‌ریزید؟شاید هم پوست آن را نیز چاشنی غذایتان کرده و آن را میل می‌کنید؟...
002664
برای پخت گوشت مرغ چطور و چگونه عمل می‌کنید؟ آیا پوست مرغ را جدا می‌کنید و سپس آن را می‌پزید یا این که پس از پخت با پوست، هنگام سرو غذا، پوستش را دور می‌ریزید؟شاید هم پوست آن را نیز چاشنی غذایتان کرده و آن را میل می‌کنید؟ به نظر شما کدام روش صحیح است؟

دکتر مجید حاجی‌فرجی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این باره می‌گوید: طبعا توصیه‌ها بر این است که در طبخ، پوست مرغ مصرف نشود، چرا که از نظر تغذیه‌ای، پوست دارای چربی بالایی است و اسید چرب اشباع و کلسترول بالایی دارد، به همین جهت میزان کالری بیشتری را نیز ایجاد می‌کند. از سویی تصور عامه بر این است که ترکیباتی در پوست مرغ انباشته است که منجر به بیماری‌ها می‌شود و اختلالات هورمونی در زنان و دختران را پدید می‌آورد و مساله دیگر، اختلالات سرطانی است که در درازمدت ایجاد می‌شود؛ ولی نگرانی متخصصان تغذیه بیشتر بر آنتی‌بیوتیک‌هایی است که به صورت مکمل به جوجه‌های در حال رشد تزریق یا خورانده می‌شود و در پوست آنها ذخیره می‌شود؛ چراکه این داروها به صورت منظم جهت سالم نگه داشتن آنها، به جوجه‌ها داده می‌شود.

این متخصص تغذیه در ادامه اظهار می‌کند: گاه مشاهده شده است که ترس عامه مردم از وجود هورمون در بدن مرغ و جوجه‌ها بیشتر از وجود آنتی‌بیوتیک‌هاست؛ چراکه آنها می‌دانند این هورمون‌ها باعث رویش موهای زاید در بدن زنان و دختران می‌شوند؛ ولی قابل ذکر است که مرغداری‌ها برای رشد جوجه‌ها به جهت مقرون به صرفه نبودنش، از هورمون استفاده نمی‌کنند و همان طور که گفته شد از داروهای آنتی‌بیوتیک استفاده می‌کنند.

باربیکیو و خطرات آن

در هر 100 گرم گوشت مرغ با پوست، چیزی حدود 16 الی 17 گرم چربی وجود دارد که اگر آن را با مقدار کالری که برای هر گرم چربی است محاسبه کنیم، حدود 150 تا 155 کیلوکالری در 100 گرم گوشت به ما چربی می‌دهد که این طبعا حدود 100 تا 120 گرم کلسترول و 5 گرم چربی اشباع دارد، حال اگر این ران یا بال را از چربی (پوستش)‌ جدا کنیم این مقدار چربی به 2/2 گرم چربی در 100 گرم تغییر می‌کند.

دکتر حاجی فرجی با اشاره به این مطلب درخصوص نحوه پخت گوشت به وسیله باربیکیو اظهار می‌کند: در این روش پوست گوشت به صورت خشک درآمده که بسیاری مایل به خوردن آن هستند غافل از این که این پوست خشک شده (مرغ یا ماهی)‌ حدود 46 گرم چربی دارد که اگر محاسبه شود 415 کیلوکالری فقط از پوست خشک و کبابی به دست می‌آید.

این عضو هیات علمی می‌گوید: ولی مساله‌ای که در طبخ گوشت‌ها در باربیکیو نگران‌کننده است تماس مستقیم گوشت با حرارت، زغال و مواد سوزاننده‌ای است که به کار می‌رود که خود دارای مواد سمی است و به گوشت منتقل می‌شود که در طول زمان احتمال بروز سرطان را زیاد می‌کند، پس بهتر است هنگام باربیکیو کردن گوشت، حتی‌المقدور آن را از پوستش جدا نکرده و پس از پخت کامل، گوشت را جهت کاهش خطر، از پوستش جدا کنیم.

از آنجا که در سوخاری کردن نیز بایستی گوشت در روغن غوطه‌ور شود، باز همان عواقب و خطر بروز سرطان، گسترش پیدا می‌کند، پس می‌توان روش بخارپز یا آب‌پز نمودن گوشت را به عنوان کم‌خطرترین راه پخت ذکر کرد.

 

 

انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
sheida
|
-
|
۰۶:۲۴ - ۱۳۸۸/۰۶/۱۵
0
0
ba salam besiar ali bood makhsosan dar bareye barbikio chon hamishe bar akse in fekr mishod
mamnonam
نظر شما
ادامه