معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور با حضور در برنامه «به خانه بر می گردیم» به توضیحات گردانندگان این برنامه که با رویکرد اطلاع رسانی به خانواده هاست، به پرسش های رایج در زمینه بیماری های مشترک انسان و حیوان به ویژه مصرف فراورده های لبنی پاسخ داد .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، «دکتر کریم امیری» معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور، با حضور در استودیوی پخش برنامه زنده «به خانه بر می گردیم» در شبکه تهران با بیان اینکه تا کنون 1415 عامل بیماری زا شناسایی شده است، اظهار کرد: در حال حاضر از این میان، حدود 61 درصدعامل بیماری های مشترک قابلیت انتقال بیماری از حیوان آلوده و بیمار به انسان را دارد.
وی با بیان این که در نقطه مقابل این وضعیت، بیماری هایی نیز مانند سل از انسان به حیوانات خانگی یا در ارتباط انسان های مبتلا به این بیماری در روستاها به گاو و گوسفند منتقل می شود، افزود: در مورد بیماری ای نظیر تب مالت که منشاء بیماری در حیوان است، انسانی که با خوردن فراورده های خام دامی از دام مبتلا به بیماری یا تماس مستقیم با دام آلوده مبتلا می شود، انسان دیگری را به آن بیماری مبتلا نخواهد کرد.
امیری در پاسخ به مجری برنامه که تب مالت را به لحاظ پراکندگی و پرمخاطره ترین بیماری مشترک نام برد، توضیح داد: بیماری تب مالت را شاید بتوان جزو مهم ترین بیماری های مشترک انسان و دام برشمرد، اما الزاما جزو خطرناک ترین ها نیست. این بیماری در حیوان به بروسلوز معروف است و در انسان به دلیل علائمی که ظاهر می شود، به تب مالت شهرت یافته است. بیمار ای که برای نخستین بار در جزیره مالت شناسایی شده است.
معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور در ادامه تشریح جزییات شرایط ناشی از ابتلا به این بیماری اضافه کرد: بیماری تب مالت بیماری ای است که پس از اینکه در دام آلوده با سقط جنین ساده در زایمان نخست اتفاق افتاد، دیگر علائم ظاهری از این بیماری دیده نمی شود، تا آنجا که چه بسا همین حیوان به ظاهر ساده در گله بسیار چابک و ورزیده هم باشد، اما درواقع در حال دفع میکروب از طریق شیرخام هست؛ لذا این امر می تواند هم دامدار و هم مصرف کنندگان محصولات دامی به ویژه پنیر و بستنی های آلوده به این بیماری را به آسانی مبتلا کند.
دکتر امیری در پاسخ به پرسش مجری برنامه در مورد بهترین راه پیشگیری از ابتلای به این بیماری مهم در انسان ها، توضیح داد: نخست نداشتن تماس مستقیم با دام ها و دوم پرهیز از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه را می توان از جمله عوامل پرخطر ابتلا بشمار آورد.