رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی گفت: با وجود غیرقانونی بودن عرضه شیر خام در واحدهای خوار و بار فروشی، این تخلف در استان انجام میشود.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر علی اکبر دلیرصحرایی» اظهار داشت: یکی از بسترهای بروز تخلف عرضه شیر خام در واحدهای خوار و بار فروشی، تداخل صنفی است و در این باره سازمان صنعت، معدن و تجارت باید برخوردهای لازم را داشته باشد.
وی افزود: هر گونه عرضه شیر خام خارج از شبکه بهداشتی، خلاف و غیرقانونی است و خطری برای بهداشت افراد تلقی میشود.
وی گفت: اقبال مردم خراسان شمالی به استفاده از شیر و مواد لبنی فلهای بسیار زیاد است و به همین سبب بیشتر شیرهای تولیدی دامداران به واحدهای لبنیات فروشی و یا خوار و بار فروشیها سوق داده شده و در این واحدها عرضه میشود.
دلیرصحرایی گفت: برای کنترل مشکلات احتمالی ناشی از مصرف شیر و لبنیات فلهای و پاسخ به ذائقه مردم، طرح ساماندهی شیر خام در دستور کار قرار گرفت و در این طرح، عرضه این مواد لبنی جز برای واحدهای دارای پروانه ممنوع شد.
وی با بیان اینکه ۶۰ درصد از پروانهها در این باره در بجنورد صادر شده است افزود: اکنون تنها ۱۶ واحد در بجنورد برای دریافت پروانههای لازم اقدام کرده اند.
دلیرصحرایی گفت: یکی از اهداف طرح ساماندهی شیرخام، سوق دادن مردم به استفاده از شیر پاستوریزه و استرلیزه است و مقرر بود تا در طول چند سال پس از آغاز طرح، لبنیات فلهای در استان مصرف نداشته باشد اما تاکنون این امر محقق نشده است.
وی تاکید کرد: به مردم توصیه میشود برای جلوگیری از بروز بیماریها، به جد از مصرف لبنیات فلهای خودداری کنند.
رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: هیچ گونه نظارتی برای نحوه تامین، تولید و عرضه مواد لبنی در واحدهای لبنیاتی و خوار و بار فروشی که پروانه مزبور را ندارند، انجام نمیشود و بروز هر گونه تخلف و تقلب در عرضه شیر وجود دارد.
سالانه ۱۵۶ هزار تن شیر در خراسان شمالی تولید میشود.
سرانه مصرف شیر در جهان ۳۰۰ کیلوگرم در سال است که این رقم در کشور ایران و در خراسان شمالی ۱۰۰ تا ۱۱۰ کیلوگرم است.