مدیرکل دامپزشکی اصفهان گفت: ۲۰ کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از ابتدای تیرماه امسال در این استان شناسایی و کنترل شده است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر شهرام موحدی»، شهرستانهای نجف آباد، تیران و کرون و فلاورجان را کانون های آلوده به این ویروس اعلام و اضافه کرد: 19 کانون آلوده در مرغداریهای نجف آباد و تیران و کرون و یک کانون آلوده در مرغداریهای فلاورجان شناسایی شده است.
وی تصریح کرد: تاکنون یک میلیون و 360 هزار قطعه پرنده در کانونهای آلوده، معدوم شده و به همین دلیل باید 14 میلیارد ریال خسارت به مرغداران پرداخت شود.
وی ادامه داد: بیمه طیور جزو بیمههای اجباری است و پرورشدهندگان مرغ باید طیور خود را بیمه کنند تا در مواقع بروز خسارت با مشکل مواجه نشوند.
دکتر موحدی با بیان اینکه ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در فصول سرد سال فعالتر میشود، گفت: هر گونه بیتوجهی برای مقابله با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان خسارات زیادی را به صنعت طیور وارد میکند بنابراین باید اقدامات بهداشتی، قرنطینهای و امنیت زیستی در بالاترین حد انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان بیان کرد: همه مواد غذایی مزرعه پرورش طیور باید زیر نظر دامپزشکی تهیه و هرگونه ورود و خروج مواد مرغداری اعم از نهادهها، کود مرغی و تخم مرغ باید با گواهی سلامت و با مجوز دامپزشکی انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه پرورشدهندگان طیور موظف هستند هرگونه تلفات غیرعادی واحدهای تولیدی خود را در اسرع وقت به مراکز دامپزشکی اطلاع دهند، تصریح کرد: در غیر اینصورت مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
به گفته وی کارگران واحدهای پرورش طیور در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی در انتقال ویروس آنفلوآنزای پرندگان تاثیرگذارند.
دکتر موحدی افزود: اجساد طیور تلف شده باید بلافاصله معدوم شوند و از قرار دادن آنها در اختیار حیوانات از جمله سگ، گربه و یا پرندگان خودداری کنند زیرا در صورتی که این حیوانات از طیور آلوده مصرف کنند، باعث انتقال این ویرس خواهد شد.
استان اصفهان با 23 شهرستان و یک هزار و 831 روستا، دارای 2 هزار و 600 واحد مرغداری صنعتی، 17 کشتارگاه طیور و 33 کشتارگاه دام و بیش از 10 هزار مرکز بستهبندی و فرآوردی فرآوردههای خام دامی است.
استان اصفهان با 180 واحد پرورش مرغ تخمگذار با ظرفیت تولید 5.9 میلیون قطعه مرغ و 95 هزار تن تخم مرغ در سال، رتبه دوم تولید تخم مرغ در کشور را دارد.
تنها استان درگیر انفلوانزا در کشور استان اصفهان با بیش از ۲۰ کانون فعال می باشد . اگر اقدامات قبلی درست انجام میشد مثل سایر استان ها کانون های کمتری داشتیم و یا اصلا نداشتیم .............