مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان، دغدغه ها و مشکلات موجود بر سر تحقق اهداف والای دامپزشکی را با دست اندرکاران امور شهر و روستا در میان گذاشت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان اصفهان، «دکتر شهرام موحدی» مدیرکل در پانزدهمین جلسه علنی نمایندگان شورای های اسلامی شهرستان اصفهان حاضر شد و به ارائه گزارش عملکرد دامپزشکی در سطح استان پرداخت.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان در این نشست با بیان تاریخچه دامپزشکی در کشور گفت: بیش از 93 سال خدمت در راستای ارتقاء بهداشت و سلامت عمومی جامعه از بزرگترین افتخارات سازمان دامپزشکی کشور می باشد و جایگاه امروزمان را مدیون تلاش صادقانه پیشکسوتان حرفه دامپزشکی می باشیم.
وی با ارائه عملکرد دامپزشکی از ابتدای سال جاری تا کنون در مباحثی همچون، حفظ سرمایه های دامی از طریق تامین سلامت و بهداشت دام، حفظ و ارتقای بهداشت عمومی از طریق مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام و ...در ادامه تصریح کرد: دامپزشکی تمام توان خود را در راستای تحقق شعار دام سالم، غذایی سالم و انسان سالم به کار بسته است و به همین منظور سهم قابل توجه از امنیت غذایی را به خود اختصاص داده است.
دکتر موحدی افزود: با نظارت های شبانه روزی نیروهای دامپزشکی استان در بخش دولتی و خصوصی در حال حاضر 26 نوع محصول به کشورهای مختلف صادر می گردد که به طور متوسط سالیانه به میزان 17 میلیون دلار ارزآوری دارد.
وی گفت: به عنوان مثال زمانی هزار لای گاوی به عنوان مواد زائد دور ریخته می شد اما اکنون با برقراری سازوکارهای رو به تعالی این ضایعات دور ریختنی در فهرست صادرات کشور قرار گرفته است.
دکتر موحدی با بیان این موضوع که دامپزشکی می بایست خدمات خود را در اقصی نقاط استان در محل دامداری ها، مرغداری ها، استخرهای پرورش آبزیان و... ارائه نماید، خاطرنشان کرد: با توجه وظایف گسترده و انجام صدها ماموریت سازمانی در هر ماه، توسط کارکنان این نهاد خدمت رسان، به شدت در زمینه کمبود نیروی انسانی و خودروهای عملیاتی در تنگنا قرارداریم که امیدواریم با تخصیص اعتبارت مورد نیاز از سوی دستگاه های مرتبط در سال جدید، بتوانیم در رفع مشکلات موجود بر سر راه تحقق اهداف والای سازمان دامپزشکی موفق عمل کنیم.
مدیر کل دامپزشکی استان در پاسخ به سوال یکی از نمایندگان شورای های اسلامی شهرستان اصفهان مبنی بر احداث کشتارگاه دام گفت: بر اساس قانون احداث و بهره برداری از کشتارگاه های دام بر عهده شهرداری ها قرار دارد و نقش دامپزشکی، نظارت بر کشتار و سلامت لاشه ها می باشد اما در استقبال از سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال نهایت همکاری و تعامل با سایر نهاد ها و بخش خصوصی را اعمال می نماییم.
دکتر موحدی در پاسخ به سوال، مجاز یا غیر مجاز بودن کشتار دام به غیر از محیط کشتارگاه گفت: عمل ذبح دام خارج از ضوابط بهداشتی و در مکانی به غیر از کشتارگاه تحت نظارت دامپزشکی خلاف قانون است و از حاضرین در جلسه درخواست کرد: با ارائه گزارش موارد تخلف به شماره 1512 به نوعی همیار دامپزشکی در تحق امر پیشگیری از بیماری های خطرناک بین انسان و دام و همچنین ارتقاء بهداشت فرآورده های خام دامی باشند.
سپس رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان وظایف خطیر دامپزشکی در حفظ و حراست از سلامت عمومی جامعه درادامه اذعان داشت: در زمان های نه چندان دور، بیماری تب مالت در بین مردم شیوع داشت که در حال حاضر با تلاش های گسترده به ویژه واکسیناسیون دام ها و آموزش مردم شاهد کاهش چشمگیر بروز این بیماری در بین انسان ها می باشیم.
بدیهی است با اصرار بر شعار راهبردی دام سالم، غذای سالم، انسان سالم به طور زیبا همه وظایف و رسالت های سازمان دامپزشکی یعنی سلامت غذایی از مزرعه تا سفره و کنترل زئونوزها و
بهداشت، مایه کوبی و طب بالینی انواع گونه های دامی را که با نظارت سازمان نظام دامپزشکی خلاصه کرده ایم!
با توجه به اینکه تحقق هر بخش از این وظایف دامپزشکی چه بعد صرفا انسانی و چه بعد صرفا دامی به دلیل در هم تنیدگی خود به خود منجر به ارتقا سطح دیگر وظایف ها می شود و متاسفانه در کشور ما تاکید روی تولید کمتر از بهداشت و سلامت انسان گوش شنوا پیدا می کند،
بنابراین راهبرد هوشمندانه تاکید روی نقش اساسی دامپزشکی در صیانت از بهداشت و سلامت انسان در عین حال و هم زمان به منزله بهبودی شاخص های بعد صرفا دامی نیز خواهد بود!