حکیم مهر - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: همه شبکه واردات گوشت تحت نظارت دامپزشکی بوده و سلامت آن قابل تأیید است.
دکتر سعید چرخکار در حاشیه مجمع مدیران کل دامپزشکی منطقه یک کشور در قزوین در جمع خبرنگاران بیان داشت: ارتباط بین بیماری و اقتصاد وجود دارد و شکی نیست اگر مسائل اقتصادی صنعت به نحو مناسب دیده نشود میتواند ضررهای اقتصادی داشته و در شرایط کنترل نیز تأثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: با توجه به اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها و برنامههایی که دیده شده و پیگیری میشود امیدواریم این مسئله به نحو احسن سبب ارتقای صنعت و بهداشت شود.
معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی اضافه کرد: از طرفی نیز افراد تلاش میکنند که هزینههای تمام شده و تلفات را کاهش دهند و شرایط را رعایت کنند و از طرفی نیز این امر میتواند سبب بهبود تولید شود.
وی افزود: البته اجرای این طرح مدیریت خاص خود را میخواهد تا اثرگذاری خوبی را داشته باشد و از وضعیت فعلی خارج شویم زیرا شرایطی که در آن هستیم شرایط مطلوبی برای صنعت طیور نیست.
چرخکار در ادامه با اشاره به واردات گوشت به استان توضیح داد: مجوز گوشتهای وارداتی توسط دامپزشکی صادر میشود و از کشورهایی که وضعیت بیماریهای خود را به سازمان جهانی بهداشت دام گزارش میدهند و همچنین توسط نماینده ناظر دامپزشکی موضوع بررسی میشود.
وی تصریح کرد: در مبدأ نیز گوشت وارداتی مورد آزمایش قرار میگیرد و اجازه عرضه داده میشود بنابراین همه شبکه تحت نظارت دامپزشکی بوده و سلامت گوشتها قابل تأیید است.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی گفت: کشورهایی که از آنها واردات صورت میگیرد بر اساس شرایط زمان انتخاب میشوند و سعی میشود که تعداد کشورها از تعداد محدودی فراتر رود تا فضا برای انتخاب وجود داشته باشد البته از طرفی نیز این امر مورد توجه است که تعداد کشور زیاد نباشد که بتوان نظارت کرد.
وی با اشاره به تولیدات دامی در روستاها گفت: چنانچه مردم از شبکه نظارتی دامپزشکی فرآوردههای گوشتی و دامی خود را تأمین کنند میتوان سلامت آن را تضمین کرد.
چرخکار تأکید کرد: ولی در خارج از این شبکه به علت اینکه نظارتی توسط دامپزشکی وجود ندارد، دامپزشکی نمیتواند تأیید کند؛ البته نمیتوانیم نیز بگوییم که همه محصولاتی که در شکل سنتی عرضه میشود بیماری و یا آلودگی دارد ولی آنچه در چرخه شبکه نظارتی ماست، قابل تأیید است.
وی یادآور شد: ما اگر از سلامت دام اطمینان داشته باشیم، سلامت فرآورده تا حدی زیادی تأمین میشود مگر شرایط عملآوری و تهیه مناسب نباشد ولی اگر دام سالم باشد میتوانیم تا حد زیادی از سلامت فرآورده مطمئن باشیم.