حکیم مهر: «دکتر سامد برومندفر» مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور در گفتوگو با پایگاه خبری تحلیلی حکیم مهر تاکید کرد که سازمان دامپزشکی گوشت فلهای وارد کشور نکرده است.
حکیم مهر: آقای دکتر، اخیرا گلایههایی در خصوص واردات گوشت فلهای و بهداشت نامناسب آنها مطرح شده است. نظر شما در این خصوص چیست؟
سازمان دامپزشکی کشور به هیچ عنوان گوشت فلهای وارد نمیکند؛ گوشتی که وارد کشور میشود یک پروسه مشخص را طی میکند تا مجوزهای بهداشتی سازمان دامپزشکی را بگیرد. این گوشت از کشور مبدا تا زمانی که به ایران و به دست مصرفکننده برسد، از نظر بهداشتی تحت نظارت دامپزشکی است. اگر موردی خارج از این چرخه وجود داشته باشد، غیر مجاز است.
منتقدان اگر معتقدند موردی با مشکل و آلودگی همراه بوده، باید آن را به شکل مشخص به ما اعلام کنند؛ اینکه صرفا برخی انتقادها در فضای مجازی منتشر شود، ملاک عمل نیست. این افراد اگر دلشان به حال مردم میسوزد و نمونههای مشکلداری دارند، لیبل مشخصات یا برند گوشت را به ما اعلام کنند، کمااینکه اگر گوشت وارداتی یا حتی تولید داخل باشد، لیبل دارد و به راحتی قابل پیگیری است. آنها اطلاع دهند تا ما پیگیری کنیم.
اگر مورد غیرمجازی باشد که تحت نظارت دامپزشکی تولید نشده باشد، برخوردهای قانونی با آن صورت میگیرد. در هر صورت گوشت فلهای وارد نمیشود.
حکیم مهر: پس این گوشتهایی که در بستههای ۱۰ تا ۲۰ کیلوگرمی و به صورت وکیوم وارد میشوند، چه هستند؟
ورود این گوشتها هم با ضوابط بهداشتی سازمان دامپزشکی است. این گوشتها وارد کشور شده و در مراکز بستهبندی مجاز خرد شده و به قطعات کوچکتر تبدیل میشود. در نهایت در بستههای یک کیلویی تا ۳ کیلویی برای مصرف خانوار قطعهبندی و بستهبندی میشوند که بستهبندی آنها نیز در مراکز معتبر و مجازی که از سازمان دامپزشکی مجوز و همچنین مسئول فنی بهداشتی دارند، صورت میگیرد. این گوشتها نیز لیبل و تاریخ مصرف دارند و تا زمانی که به دست مصرف کننده برسند، تحت نظارت دامپزشکی هستند.
گوشتی که وارد میشود، دو نوع است؛ نوع اول گوشت تازه سرد است که در شرایط یخچالی وارد شده و در زنجیره سرد بوده تا به دست مصرف کننده برسد. شرایط نگهداری این گوشت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتیگراد بوده است. نوع دوم گوشت یخزده است که با مجوزهای بهداشتی سازمان وارد کشور میشود و تحت نظارت سازمان دامپزشکی است. شرایط نگهداری اینها تا زمان تاریخ مصرف و در دمای منهای ۱۸ درجه است.
حکیم مهر: چند روز پیش یک محموله 33 تنی گوشت از رومانی در کرج به زمین نشست. این محموله توسط یک فروند هواپیمای ایلیوشین 62 از مبدأ بخارست و با هدف تنظیم بازار گوشت به فرودگاه پیام کرج وارد شد اما تصاویری که از آن منتشر شد، گویای شرایط چندان مناسبی از نظرحمل و نقل نبود. نظر شما در مورد این تصاویر چیست؟
مسئول و مرجع واردات به این شکل، دفتر قرنطینه سازمان است. ما معیار و ضوابط را به دفتر قرنطینه سازمان اعلام میکنیم که گوشت باید با این ضوابط و شرایط وارد شود. مرجعی که در سازمان دامپزشکی میتواند پاسخگو باشد، دفتر قرنطینه است.
حکیم مهر: آیا گوشت فله به هیج عنوان وارد کشور نمیشود؟
بله.
حکیم مهر: ولی به نظر میرسد در این تصاویر واردات گوشت بصورت فلهای رخ داده است.
گوشت یا به شکل تازه است، یا به شکل لاشه یا قطعات ۱۰ تا ۲۰ کیلویی که در اینجا بستهبندی میشود. با این حال لطفا این تصاویر را به دست بنده برسانید تا پیگیری کنم.
حکیم مهر: حتماً. ممنون از فرصتی که در اختیار ما قرار دادید.