
در پی گزارش بروز اکتیما در شترها و دام های سبک روستای باران آباد شهرستان مانه و سملقان، اکیپ اعزامی دامپزشکی استان اقدامات درمانی، بهداشتی و آموزشی لازم را در منطقه به اجرا درآورد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی، کارشناس مسئول بررسی و مبارزه با بیماری های دامی این اداره کل گفت: در بررسی میدانی مشاهده شد که به جز چند شتر، تعدادی از بره ها و بزغاله ها هم درگیر بیماری شده بودند و ضایعات پرولیفراتیو در لب ها، لثه ها و حفره دهانی و زبان آن ها مشهود بود که تدابیر درمانی و بهداشتی لازم انجام شد.
«دکتر احمد برات پور» با اشاره به این که هیچ موردی از تلفات دام در اثر این عارضه رخ نداده است، افزود: واکسن بهادار برای پیشگیری از این بیماری در مراکز بخش خصوصی دامپزشکی استان موجود است و دامداران می توانند برای تهیه و استفاده آن، با این واحدها هماهنگی داشته باشند؛ هم چنین از آن جایی که این بیماری جزو زئونوزها یا بیماری های مشترک و قابل انتقال از دام به انسان دسته بندی می شود و می تواند جراحات و ضایعاتی در افراد ایجاد کند، توصیه می شود از تماس با ضایعات بیماری در دام ها خودداری کنند و هنگام شیردوشی هم از دستکش استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز مواردی از این بیماری در واحدهای اطراف مشاهده شد که با اقدامات سریع درمانی و پیشگیرانه، کنترل و از سرایت آن به دیگر واحدها و مناطق، جلوگیری شد.
وی کاهش وزن دام در اثر دشواری تغذیه و افزایش احتمال بروز عوارض ثانویه ازجمله میاز را از تبعات این بیماری در صورت کنترل نشدن آن ذکر کرد.
تابحال نشنیدم بیماری اکتیما واکسن داشته باشد ممکن است منظور همان واکسن ابله بزی باشد و آنهم واکسنش رایگان میباشد لطفا توضیح داده شود
واکسن وارداتی اکتیما با نام تجاری dermavac جهت واکسیناسیون گوسفند وبز در بازار موجود است. ولی در خصوص استفاده آن در شتر اشاره ای نشده است.