یک گروه بینالمللی از محققان، میکروبهای روده گونههای مختلف گوسفندان را تجزیه - تحلیل کردند و دریافتند با ایجاد تغییراتی در این میکروبها، میتوان میزان متان تولید شده توسط این جانوران را کاهش داد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ساینس دیلی، گاز متانی که
از بدن دامها خارج میشود، توسط خود جانور تولید نمیشود بلکه میکروبهای روده در
جریان تجزیه غذا این گاز را تولید میکنند.
محققان با بررسی میکروبیوم موجود در روده دو گروه
از گوسفندان که یک گروه مقادیر زیادی از گاز متان را تولید میکرد و گروه دیگر
مقدار نسبتاً اندکی از این گاز را تولید میکرد، دریافتند تفاوت این دو گروه در
میکروبهایی است که هیدروژن مصرف میکنند.
در این بررسیها مشخص شد در گوسفندانی که متان زیادی تولید
میکنند، اکثریت میکروبهای روده شامل متانوژنها هستند که هیدروژن را مصرف
کرده و متان آزاد میکنند. اما در سایر گوسفندان، میکروبهایی که گاز متان تولید
نمیکنند، اکثریت را به خود اختصاص دادهاند.
به گفته محققان با استفاده از این اطلاعات میتوان رژیم
غذایی گوسفندان را بهگونهای تغییر داد که هیدروژن کمتری در اختیار میکروبها
قرار گیرد. این امر موجب تغییر ساختار میکروبیوم روده گوسفندان شده و در
نهایت موجب کاهش گاز متان آزاد شده در اتمسفر شود.
با وجود اینکه دی اکسیدکربن شایعترین گاز گلخانهای
محسوب میشود، اثری که گاز متان بر تغییرات آب و هوایی زمین دارد ۲۸ برابر بیشتر از دی اکسید کربن
است، زیرا این گاز قابلیت بالایی در به دام انداختن گرما دارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه International Society for Microbial Ecology Journal منتشر شده است.