حکیم مهر: طی روزهای گذشته با انتشار ویدئویی در فضای مجازی این شائبه شکل گرفت که یک واحد صنعتی که در منطقه خلار شهرستان سپیدان از مرغ مرده کالباس تولید می کرده پلمب شده و قضاوت های نادرستی پیرامون آن شکل گرفت، پیگیری خبرنگاران ماهیت پلمب این واحد صنعتی و قضاوت های نادرست را بیشتر روشن ساخت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، اطلاع رسانی ناقص از این واقعه در فضای مجازی موجب تخریب ذائقه شهروندان و آسیب دیدن حیثیت و آبروی یک واحد صنعتی و سرمایه گذار استان فارس شده است.
هر چند دلایلی برای پلمب این واحد صنعتی وجود دارد و مسؤولان مجتمع پروتئینی مورد نظر موظف به رفع نواقص موجود هستند اما اینکه هر نوع پلمب و بسته شدن یک واحد صنعتی را به تولید سوسیس و کالباس این کالای پر مصرف ارتباط دهیم، علاوه بر اینکه حس عمومی نسبت به مصرف چنین محصولاتی را جریحه دار میکند موجب آسیب دیدن صنعت و سرمایه گذاریهای صنعتی در این حوزه در بلند مدت نیز میگردد.
خبرنگاران ایرنا برای آگاهی از صحت و سقم اتفاق رخ داده از معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز موضوع را جویا شدند، «دکتر عبدالرسول همتی» در این باره گفت: این کارخانه مجوز تولید روغن و پودر استخوان و گوشت غیر خوراکی را از دامپزشکی دارد و اجازه استفاده از ضایعات مرغ و گوشت را برای محصولات غیر خوراکی کسب کرده است از این رو تخلفی در این حوزه انجام نداده است.
دکتر همتی افزود: این کارخانه تولید کننده سوسیس و کالباس نیست، روی تابلوی این واحد صنعتی نیز در همین کلیپ مشخص کرده که از دامپزشکی مجوزهای لازم برای تولید روغن استخوان و پودر استخوان از ضایعات کشتارگاهی مرغ و ماهی را دارد، چنین واحدهایی معمولاً روغن صنعتی از ضایعات دامی تولید میکنند و نیاز به مجوز علوم پزشکی هم ندارند.
مدیرکل دامپزشکی فارس نیز با اشاره به انتشار کلیپی مبنی بر تهیه سوسیس و کالباس در منطقه خُلار استان فارس با استفاده از ضایعات مرغ گفت: بوی نامطبوع کارخانه دلیل انتشار شایعه است و تهیه سوسیس و کالباس از ضایعات مرغ صحت ندارد.
«دکتر یعقوب مهندس» با تکذیب ادعای تهیه سوسیس و کالباس از ضایعات مرغ در استان فارس اظهار داشت: این کارخانه با مجوز از مراجع نظارتی مانند دامپزشکی، علوم پزشکی و محیط زیست در خلار در زمینه تولید روغن صنعتی و خوراک دام و طیور فعالیت دارد.
وی گفت: برخی از اهالی منطقه به دلیل بوی نامطبوع این کارگاه نسبت به این موضوع گلایه دارند که با حکم محیط زیست کارخانه پلمب شده است.
مدیر روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان فارس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: مجوز مجتمعهای پروتئینی و صنعتی با نظارت اداره بهداشت، محیط زیست، و دامپزشکی است و از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر میشود.
«احمدرضا زارع» افزود: مجتمع پروتئینی و صنعتی که در کلیپ اخیر در فضای مجازی موضوع آن منتشر شده هیچگونه سوسیس و کالباسی تولید نمیکند و کار این مجتمع تبدیل ضایعات مرغ به پودر پر، استخوان، چربی و … بوده است.
وی ادامه داد: این مجتمع هیچگونه تولیدی بیشتر از مجوز صادر شده نداشته اما به دلیل شکایت اهالی محلی از بوی متعفن ناشی از این محل، اداره کل حفاظت از محیط زیست استان فارس این واحد تولیدی را پلمب کرده است.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس نیز با بیان اینکه پلمب این واحد صنعتی ارتباطی با تولید سوسیس و کالباس ندارد گفت: به علت متصاعد شدن بوی نامطبوع از محل این کارگاه و شکایت اهالی، محیط زیست اقدام به پلمب این واحد صنعتی کرد و با برطرف شدن شرایط نامناسب در تولیدات صنعتی پلمب کارگاه رفع میشود.
«لیلا تاجگردون» فضا سازی رسانهای مبنی بر تولید سوسیس و کالباس از مرغ مرده در این کارگاه صنعتی را رد کرد و گفت: هر گونه دلیل تراشی دیگر به جر بوی نامطبوع در پلمب این واحد صنعتی مردود است.
این حق طبیعی مردم منطقه خلار است که از صنایع بدون آلودگی بهره مند باشند و قطعاً محیط زیست، و دیگر ارگانهای مسؤول در این حوزه میبایست با قدرت و قاطعیت خواست اهالی منطقه برای رفع آلودگی ناشی از انتشار بوی بد را پیگیری و دنبال کنند.
انتشار چنین فیلمها و کلیپهایی در فضای مجازی یکی دوتا نیست و تقریباً هر روز ابعاد مختلفی از یک موضوع توسط افرادی دانسته یا نادانسته اطلاع رسانی میشود، هر چند چنین اقداماتی میتواند به عنوان فرصتی برای آگاه سازی عموم مردم در موارد خاص مورد توجه باشد اما این تهدید نیز وجود دارد که با اطلاع رسانی ناقص بخش عمدهای از حیثیت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی اقشار مختلف در جامعه مورد آسیب و خدشه قرار گیرد.
روستای خلار در فاصله ۷۸ کیلومتری شمال شیراز در بخش همایجان شهرستان سپیدان واقع است.