کد خبر: ۵۰۱۵۱
تعداد نظرات: ۶ نظر

 گوشت همه قسمت‌های دام را می‌توان چرخ کرد، اما به طور معمول گوشت برخی قسمت‌ها را نباید چرخ کرد.

به گزارش حکیم مهر به نقل از پارسینه، «دکتر آراسب دباغ مقدم» دامپزشک و متخصص علوم و صنایع غذایی با اشاره به درجه‌بندی گوشت‌های چرخ کرده و روش‌های تقلب برخی فروشندگان گوشت گفت: گوشت چرخ کرده اغلب با مقداری از چربی‌های دام مخلوط می‌شود و گاهی شرکت‌هایی که اخلاق و وجدان کاری را رعایت نمی‌کنند تقلباتی هم در این موارد انجام می‌دهند که قابل پیگیری است.

وی افزود: هر چند از لحاظ نظری، گوشت همه قسمت‌های دام را می‌توان چرخ کرد، اما به طور معمول گوشت برخی قسمت‌ها را نباید چرخ کرد.

گوشت کدام قسمت‌های دام را می‌توان چرخ کرد؟

گوشت‌های درجه یک معروف به کبابی مانند راسته، چرخ نمی‌شود.
گوشت‌های درجه دو معروف به خورشتی مانند سردست چرخ می‌شود.
گوشت‌های درجه سه معروف به آبگوشتی چرخ می‌شود.

در گوشت چرخ کرده کدام قسمت‌های دام نباید وجود داشته باشد؟

به گفته این متخصص، در برخی از گوشت‌های چرخ کرده مقداری از چربی‌های بدن دام با گوشت مخلوط شده و چرخ می‌شود و میزان چربی افزوده شده به وجدان کاری شرکت تولید و بسته بندی کننده و همچنین نحوه نظارت بهداشتی دکتر دامپزشکی که ناظر فنی-بهداشتی شرکت گوشتی است بستگی مستقیم دارد.

ورود گره‌ها یا غدد لنفاوی در گوشت چرخ کرده، ممکن است بعضا به طور ناخواسته اتفاق بیفتد، اما اگر سایر اعضا مانند طحال، لوزالمعده یا غدد پستانی به گوشتی که قرار است چرخ شود اضافه شود تقلب محسوب می‌شود که معمولا شرکت‌های دارای اخلاق و خوشنام و معتبر از انجام چنین کار‌هایی پرهیز می‌کنند.

چرا رنگ برخی گوشت‌ها بیش از اندازه قرمز است؟

وی درباره قرمزی بیشتر برخی از گوشت‌های چرخکرده اظهار کرد: در برخی موارد، رنگ قرمز واقعا به علت استفاده بیشتر از گوشت است. اما تقلباتی هم ممکن است توسط برخی شرکت‌های بسته بندی غیرمتعهد انجام شود.

مثلا با افزودن پودر خون، مواد رنگی یا نیتریت سدیم، رنگ گوشت را برای القای تازگی، سلامت و جلب توجه مشتری قرمزتر می‌کنند که می‌تواند تهدید کننده سلامت مصرف کننده باشد و چنین کاری پیگرد قانونی دارد.

مدت مجاز نگهداری از گوشت در یخچال و فریزر چقدر است؟

افزودن مواد نگهدارنده نیز برای افزایش ماندگاری گوشت به صورت قانونی مجاز نیست و به طور معمول گوشت چرخ کرده در یخچال، حدود ۷۲ ساعت یا ۳ روز قابلیت نگهداری دارد و مدت نگهداری آن در فریزر بسته به چربی گوشت متفاوت است.

 

انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۰
1
8
ماندگاری گوشت چرخکرده به صورت تازه در یخچال 48 ساعت می باشد.طبق قوانین و دستورالعمل های سازمان دامپزشکی عرض میکنم.و به نظرم عددی که آقای دکتر گفتن اشتباست.
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۰
0
5
تیتر عنوان متناسب مطالب نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۰
4
2
باید راهکار معرفی کرد و این وظیفه کارشناسان سازمان دامپزشکی است.چرخگرده گوشت بعد از چند ساعت تیره می شود و مشتری نمی خرد.
بهترین راه حل استفاده از رنگهای خوراکی است.بماند که اکثر تولیدکنندگان تقلب می کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
باز منفی زدی که؟!!
سنگدان مرغ بزنند تا رنگش قرمز طلایی شود و برق بزند و با اینکارها نان یک عده تامین می شود.شده قضیه تقلبات ماهی که با لیبل تحت نظارت سازمان دامپزشکی،کارشناسان سازمان سر و صدا کردند که به تعزیرات مربوط است در حالیکه تعزیراتیها قرمودند که چون لیبل دامپزشکی دارد به آنها مربوط است.آخرش چی؟به کجا می خواهید برسید؟واقعا جای تاسف دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۱
0
0
48 ساعت در بسته بندی معمولی و مدت 72 ساعت برای بسته بندی وکیوم منظور می باشد
دامپزشک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۸/۰۴/۱۵
0
0
48 روزه دوست عزیر.تازه اگه گوشت خیلی تازه باشه 48 ساعت میمونه وگرنه سریع سیاه میشه
نظر شما
ادامه