استارت آپی با استفاده از نوعی مخمر که به طور ژنتیکی دستکاری شده، پروتئین موجود در شیر را تولید می کند که می توان با کمک آن بستنی تولید کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از مهر، استارت آپی به نام Perfect Day Foods با دستکاری ژنتیک یک مخمر نوعی بستنی خامه ای ابداع کرده است. این مخمر پس از دستکاری ژنتیکی قادر به تولید یکی از پروتئین های شیر به نام «وی» (whey) است. این پروتئین برای تولید بستنی بدون استفاده از شیر به کار رفته است.
این استارت آپ ادعا می کند نخستین بستنی دنیا را ابداع کرده که در آن از مواد حیوانی استفاده نشده است. البته در حال حاضر انبوهی از بستنی های گیاهی و غیر لبنی در بازار وجود دارد اما تنها نکته متمایز کننده این بستنی پروتئین وی است. وجود این پروتئین سبب می شود بافت و طعم بستنی شباهت زیادی به نمونه واقعی داشته باشد.
موسسان این استارت آپ هر دو مهندس زیستی و البته گیاهخوار هستند.
ریانا پاندیا یکی از موسسان این استارت آپ می گوید: هر دوی ما قبلاً در حوزه داروسازی نیز فعالیت کردهایم. در این حوزه دارو و درمانهای مختلفی با استفاده از فرایند تخمیر تولید میشوند. بنابراین تصمیم گرفتیم از همین فناوری برای تولید پروتئینی پر طرفدار استفاده کنیم.
درهمین راستا آنها دی ان ای یک مخمر را مهندسی کردند تا پروتئین های کازئین و وی تولید کند. این پروتئینها در مواد لبنی نیز وجود دارند. از آنجا که پروتئین های تولیدی در این روش جدید بدون لاکتوز هستند و برای دستیابی به آنها نیازی به پرورش گاو نیست، این راه حل مناسبی به نظر میرسد.
پروتئین های مذکور همان مواد مغذی لبنیات و همان طعم را دارند. آنها در ترکیب با چربیهای گیاهی و شکر نوعی بستنی تولید میکنند که طعم آن شباهت زیادی با نمونه واقعی دارد.
به هرحال این استارت آپ تصمیم دارد پروتئین های تولیدی خود را به عنوان مواد اولیه به تولید کنندگان بزرگ مواد غذایی ارائه کند.