حکیم مهر - گفتاری از دکتر مسعود کیمیاگر متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره بهترین روش نگهداری از نان
بهترین روش نگهداری نان برای مدت نسبتا طولانی، فریزکردن آن و بهترین روش گرم کردن، استفاده از ماکروفر یا توستر است.
ماکروفر با به ارتعاش درآوردن مولکولهای غذا ایجاد گرما میکند. در واقع ماکروفر یکی از بهترین روشها برای گرم کردن مواد غذایی است زیرا به صورت یکنواخت، ماده غذایی را گرم میکند البته بدون بروز هیچ نوع مشکلی. اما نباید فراموش کرد که ممکن است ماکروفر تا حدی کیفیت نان و قابلیت جویدن آن را کاهش دهد.
شاید چیزی که بیش از گرم کردن مجدد نان کیفیت آن را تحت تاثیر قرار دهد، نگهداری اشتباه آن بعد از خرید باشد. بهطور مثال،گذاشتن نان بلافاصله داخل نایلون خوب نیست زیرا بخار نان سبب خمیرشدن آن میشود از سوی دیگر، رطوبت، زمینه را برای رشد میکروبها و به ویژه قارچها فراهم میکند. بنابراین بهتر است، ابتدا نان را تا حدی باد دهیم بعد داخل سفره پارچهای یا نایلون بگذاریم.
همانطور که اشاره کردم فریزر بهترین مکان برای نگهداری نان است البته باید توجه داشت که اولا نایلونی که نان را داخل آن قرار میدهیم، حتما مخصوص فریزر باشد ثانیا نایلونها را مکرر استفاده نکنیم و در نایلون را هم باز نگذاریم. در فریزر پدیدهای داریم به اسم تصعید یعنی تبخیر در حالت انجماد. اگر بستهبندی نان خوب نباشد یا مثلا کیسه پاره شده باشد باعث میشود نان اصطلاحا بسوزد یعنی خشک شود و بافت طبیعی خود را از دست بدهد و کیفیتاش افت کند. در ضمن این موضوع بر قابلیت هضم آن هم تاثیر منفی میگذارد و سبب کاهش ارزش غذایی نان میشود. نکته مهم دیگر اینکه استفاده مکرر از یک نایلون برای گذاشتن نان در فریزر کار اشتباهی است زیرا چنین عادتی زمینهای خواهد شد برای رشد باکتریهای سرمادوست.
اگر لطف کنید یک روشی برای حمل حداقل ۱۰۰ نان از نانوای به مغازه ی کبابیی که هم بهداشتی باشه و هم نان تازه و لذیذ به من ایمیل کنیید .با تشکر