مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: یک روستایی در روزهای اخیر بر اثر ذبح غیر بهداشتی دام در این استان به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا و در بیمارستان بستری شد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر شهرام موحدی» با اشاره به اینکه گزارش و آمار افرادی که به دلیل بیماری بین انسان و دام در بیمارستانهای استان اصفهان بستری میشوند به وی اعلام میشود، تصریح کرد: به جز یک مورد که ۶ روز پیش به دلیل بیماری تب کریمه کنگو در یکی از بیمارستانهای اصفهان بستری شد تاکنون گزارشی به اداره کل دامپزشکی استان ارائه نشده است.
مدیر کل دامپزشکی استان اصفهان اظهار داشت: فرد مبتلا شده به بیماری تب کریمه کنگو در یکی از روستاهای این استان به ذبح غیر بهداشتی دام اقدام کرده بود که پس از بستری در یکی از بیمارستانهای اصفهان بهبود یافت و سلامتی خود را به دست آورد.
وی با اشاره به اینکه طی امروز و فردا (تاسوعا و عاشورا) ادا کردن نذورات افزایش مییابد و برخی افراد در اقدامی غیر بهداشتی و غیر شرعی دام جلو دستجات عزادار ذبح میکنند، گفت: بر اساس روایتی از پیامبر اسلام (ص) ذبح دام در ملاء عام بویژه در نزد کودکان تقبیح شده است، بیان کرد: بسیاری از افراد شرکت کننده در دستجات عزادار کودکان هستند و بنا به توصیه پیامبر اسلام (ص) نباید جلو دیدگان آنها دام ذبح شود.
موحدی اضافه کرد: همچنین ممکن است دام ذبح شده بیمار باشد و ذرات ریز موجود در خون آن پس از خشکیدن توسط باد در هوا انتشار یابد و استنشاق آن موجب بیماری مردم شود بنابراین ذبح غیر بهداشتی و بدون نظر کارشناسان دامپزشکی برای سلامت جامعه بسیار خطرناک است و افراد نذر کننده باید برای جلوگیری از شیوع بیماری نکات بهداشتی را رعایت کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: در برخی موارد افراد ذبح کننده دامها در مراسم عزادارای مسائل شرعی از جمله قردادن دام مقابل قبله را رعایت نمیکنند و ذبح حرام انجام میدهند درحالیکه ذبح دام در کشتارگاهها توسط افرادی انجام می شود که دوره های آموزش مسائل شرعی ذبح که توسط نماینده ولی فقیه در دامپزشکی برگزار شده است را گذرانده و مجوز دریافت کردهاند.
وی گفت: به منظور ارائه خدمات به عزاداران حسینی، کلیه کشتارگاههای استان اصفهان امروز و فردا (تاسوعا و عاشورا) فعال هستند .
بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نخستین بار در سال ۱۹۴۴ میلادی در شبه جزیره کریمه Crimea و در سال ۱۹۶۹ در کنگو Congo گزارش شد و در سال ۱۹۷۰ میلادی در ایران مورد شناسایی قرار گرفت.
مخزن ویروس تب کریمه کنگو در طبیعت کنهها و پس از آن گاو، گوسفند، بز و خرگوشها هستند. این ویروس از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد بیمار و لاشه حیوان آلوده (انتقال به قصابها و سلاخها) به فرد سالم انتقال مییابد.
این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور که زمان رشد و تکثیر کنههاست، بیشتر شایع است به ویژه در مناسبتهای خاص که در آنها کشتار خارج از سیستم کشتارگاهی افزایش می یابد، موارد قطعی بیماری در انسان افزایش پیدا میکند.