۲۸سپتامبر مصادف با 6 مهر ماه، سالروز مرگ لویی پاستور دانشمند شهیر فرانسوی و کاشف نخستین واكسن هاری است بنابراین به پیشنهاد سازمان جهانی بهداشت این روز تحت عنوان روز جهانی «هاری» به ثبت رسیده است. اداره کل دامپزشکی استان کرمان از جمله نهادهایی است که همواره در راستای مهار این بیماری در تلاش بوده و سعی درافزایش آگاهی افراد جامعه درمورد این بیماری دارد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، «دکتر حسین رشیدی» مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ضمن اعلام روز جهانی هاری به تشریح عملكرد این اداره كل در مبارزه با این بیماری پرداخت و بیان داشت: از آنجا که این بیماری در راس بیماری های عفونی و ویروسی قرار دارد و خطر مرگ حتمی مبتلایان را به دنبال دارد بنابراین اقدامات پیشگیری، از اهمیت خاصی برخوردار می باشد.
وی از جمله تدابیر دامپزشكی برای مبارزه با این بیماری، واكسیناسیون سگ ها و برگزاری كلاس های آموزشی برای جمعیت هدف و نیز مراقبت بیماری ذکر کرد.
وی در تبیین مراقبت این بیماری چنین گفت: در صورت تشخیص کانون بیماری هاری، در منطقه اپیدمیولوژیک که کانون بیماری در آن رخ داده است به صورت هفتگی به مدت شش ماه مراقبت بیماری صورت می گیرد.
وی با تاکید بر آموزش و واکسیناسیون که سبب کاهش این بیماری می گردد، افزود: شعار روز جهانی هاری در سال جاری تحت عنوان "vaccinate to eliminate" واکسیناسیون تا حذف بیماری است بدین معنی که کم کردن میـــزان بــروز بیمـــاری بـــه طـوری کـــه بـــه ریشــه کنی نزدیک شـود و انتخاب این شعار، اهمیت واکسیناسیون را بیش از پیش تبیین می کند.
این مقام مسوول اعلام کرد: این اداره کل واكسیناسیون سگ های گله و صاحب دار در برابر بیماری مهلك هاری را همه ساله انجام می دهد بطوریکه در شش ماه اول سال جاری، به 7300 قلاده سگ در این استان واكسن هاری تزریق شده است.
وی با تاکید بر اهمیت بیماری، افزود: اتحادیه مبارزه با بیماری هاری، برای رسیدن به هدف جهانی ریشهکنی مرگهای ناشی از هاری که توسط سگها منتقل میشود تا سال ۲۰۳۰ میلادی، شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه سگ ها عامل اصلی انتقال این بیماری می باشند، بیان داشت: مهمترین راه انتقال بیماری هاری از طریق گاز گرفتگی و خراش توسط حیوانات هار است بنابراین گاز گرفتگی توسط کلیه حیوانات را علیرغم ظاهر سالم حیوان باید جدی گرفت زیرا ممکن است حیوان هار باشد ولی در مراحل اولیه بیماری بوده و فاقد هرگونه علایم باشد.
وی با بیان اینکه همه سنین بویژه کودکان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری اند، تصریح کرد: از زمان ورود ویروس هاری به بدن حیوان تا زمانی كه علایم بیماری به طور مشخص آشكار می شود، معمولا 3-2 هفته و گاهی چند ماه طول می كشد.
این مقام مسوول، آموزش را یکی از مولفه های اصلی برای روز جهانی هاری نامید و اعلام داشت: این اداره کل، برنامههای متنوع شامل برگزاری کلاس های آموزشی، درج اطلاعیه، اخبار و ... در این رابطه در رسانه را به منظور افزایش آگاهی ها و آموزش جوامع در مورد کنترل و پیشرفت هاری در استان برگزار میکند.