مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل گفت: اتلاف و کشتار سگهای بیپناه در مناطق شهری و روستایی این استان ممنوع است.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «سعید شهند» روز شنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند خلخال افزود: بر اساس دستورالعمل جدید وزارت کشور مقابله با ازدیاد جمعیت سگهای بیپناه فقط با بکارگیری راهکارهایی همچون زندهگیری، عقیمسازی و رهاسازی مجدد این حیوانان امکانپذیر میباشد.
او با بیان اینکه رویکرد اداره کل حفاظت محیطزیست استان تعامل، همفکری و همکاری با سایر دستگاههای اجرایی در مسائل و مشکلات زیستمحیطی است، شهرداری خلخال را به پرهیز از استفاده از راهکار شلیک تیر مستقیم و با استفاده از سلاح گرم به سگهای رها در معابر عمومی ملزم کرد.
وی اظهار داشت: وظیفه اصلی و ذاتی اداره کل محیطزیست استان حفاظت و حمایت از حیوانات وحشی و حراست از عرصههای طبیعی است ولی با توجه به عضویت این اداره در کارگروه اتلاف حیوانات ناقل بیماری از جمله سگهای بیپناه، در صورت دست زدن به اقدامات غیر از دستورالعملهای جدید در اتلاف این حیوانات از سوی شهرداریها، اداره کل حفاظت محیطزیست برخورد با این عمل و جلوگیری از این کار را وظیفه خود میداند.
او گفت: جمعیت سگهای بیپناه با استفاده از شیوههای جدید زندهگیری و عقیمسازی کنترل شده و اجرای طرح کنترل این حیوانات ناقل بیماری با همکاری سایر دستگاههای اجرایی عضو کارگروه مقابله با حیوانات ناقل بیماری و همچنین نظارت دانشکده علوم پزشکی خلخال توسط شهرداری انجام شود.
«علی ملکی»، مدیر مسئول واحد مهندسی بهداشت محیط دانشکده علوم پزشکی خلخال نیز گفت: در کنار افزایش تهدید بیماری هاری در جامعه بواسطه افزایش روزافزون جمعیت سگهای ولگرد و جولان این حیوانات در معابر عمومی، بهداشت جامعه به دلیل آلودگیهای ناشی از تردد سگهای بیمار و ناقل بیماری در معرض تهدید قرار گرفته است.
او با بیان اینکه در صورت هار بودن سگهای ولگرد و انتقال بیماری هاری به افراد مورد حمله واقع شده این حیوان نجات فرد از مرگ نیازمند هزینههای سنگین درمانی از جمله تهیه واکسن هاری وارداتی است، اظهار داشت: در سال گذشته ۴۰۰ مورد گزش مردم از سوی سگهای ولگرد و ناقل بیماری در محیطهای شهری و روستایی این شهرستان گزارش و برای درمان افراد مورد گزش قرار گرفته بیش از چهار میلیارد ریال اعتبار دولتی هزینه شد.
صلاحالدین برزگر ، سرپرست شهرداری خلخال هم گفت: برای زندهگیری هفت قلاده سگ ولگرد در نیمه نخست امسال اعتبارات قابل توجهی از سوی شهرداری به مجری بخش خصوصی هزینه شد ولی این کار تاثیر چندانی در جلوگیری از روند رو به رشد جمعیت سگهای ولگرد نداشته است.
او افزود: در جلسات مختلف کارگروه مقابله با حیوانات ناقل بیماری روشهای مختلف شامل اتلاف با سلاح گرم، زندهگیری و عقیمسازی، واکسیناسیون و حتی مرگ با ترحم سگها مورد بحث و بررسی قرار گرفته که هر کدام از این روشها مشکلات خاص خود را دارد.
او گفت: در سالهای گذشته مقابله با بیماری هاری از طریق زندهگیری سگها صورت میگرفت ولی بعدها چون گزش ناشی از سگ در شهر خلخال افزایش یافت تصمیم اکثریت اعضای این کارگروه بر استفاده از روش استفاده از سلاح گرم واقع شد.