باکتری سالمونلا، یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی است که میتواند انسان را به بیماری گاستروانتریت (التهاب معدهای-رودهای) مبتلا کند. این باکتری در خوراکیهایی چون تخممرغ، گوشت مرغ، لبنیات و آجیل دیده میشود. اکنون محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیا، روشی برای پخت و مصرف تخممرغ پیدا کردهاند که احتمال بیماریزایی آن را از بین میبرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از خبرآنلاین، محققان دانشگاه فلیندرز، روشی ساده برای پخت تخممرغ پیدا کردهاند که میتواند از بیماریزایی باکتری سالمونلا پیشگیری کند و روش مناسبی برای همه مردم، بهویژه صنایع غذایی باشد.
در تولید بسیاری از مواد خوراکی مانند مایونز، اگناگ (نوعی نوشیدنی لبنی)، بستنیها و دسر موس، از تخممرغ استفاده میشود. اما مشکلی که تخممرغها دارند، پوسته آنهاست که گاهی به باکتری سالمونلا (از گونه سالمونلا انتریتیدیس)، آلوده است.
اکنون محققان روشی ایجاد کردهاند که میتواند بدون اینکه صدمهای به تخممرغها بزند، آنها را ضدعفونی کرده و از وجود باکتریهای سالمونلا پاک سازند.
در این روش از تجهیزاتی استفاده میشود که معمولا در آشپزخانهها وجود دارد یا میتوان بهراحتی آن را تهیه کرد. این محققان تخممرغها را با استفاده از روش کیسهپزی و بالا بردن دما تا ۵۷ درجه سانتیگراد، پختند.
کیسهپزی، روشی در پختوپز است که طی آن، مواد غذایی را درون پلاستیکهایی که فاقد هوا هستند، به مدت ۷۲ ساعت در دمای پایین قرار داده میشود تا مواد بپزند. این سبک پختوپز فرانسوی است و غذا درون کیسههای پلاستیکی فاقد هوا قرار میگیرد.
محققان استرالیایی، تخممرغهای خود را درون دستگاه کیسهپزی به مدت ۹ دقیقه در دمای ۵۷ درجه گذاشتند و پوسته تخممرغها عاری از باکتری سالمونلا شد.
با روش فوق میتوان با خیال راحت از تخممرغ استفاده کرد و نگران ابتلا به مسمومیت غذایی ناشی از باکتری سالمونلا نشد.
منبع: مدیکال اکسپرس