حکیم مهر - مقاومت آنتی بیوتیکی در باکتریهای منتقل شونده از راه غذا به یک مسئله مهم بهداشتی تبدیل شده و به میزان زیادی با استفاده از آنتی بیوتیک ها در صنایع دامپروری مرتبط است.
مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد: به علت اندازه بزرگتر و پیچیدگی دامداریهای مدرن، موانع زیادی بر سر راه استفاده دقیق و حساس آنتی بیوتیکها وجود دارند.
بنا بر این گزارش، باکتریهای منتقل شونده از راه غذا، پاتوژنهای فرصت طلب، باکتریهایی که دارای ژنهای مقاومت آنتی بیوتیکی یکسان و مکانیسمهای انتقال ژن مشابه بین میکروفلور انسانی و حیوانی از جمله باکتریهایی هستند که در حیوانات به آنتی بیوتیکها مقاوم میشوند.
این گزارش اضافه می کند: در حال حاضر بروز مقاومت آنتی بیوتیکی در صنایع دامپروری و دامپزشکی به میزان بالایی گزارش شده است که عفونتهای گوارشی، تنفسی و پوستی، آبسهها و عفونتهای استخوانی مهمترین بیماریهای عفونی دامی به شمار میروند.
بنا بر اعلام مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی، در طی 5 سال گذشته بیش از یک میلیون تن آنتی بیوتیک در بیوسفر رها شده است و در حدود 50 درصد از این مقدار در مصارف دامی و کشاورزی استفاده شده است.
این گزارش حاکیست، بسیاری از پاتوژنهای منتقل شونده از طریق غذا و باکتریهای فرصت طلب، میتوانند در غذای حیوانات رشد کرده و بدین طریق وارد گوشت، محصولات لبنیاتی و حتی سبزیجات تازه ( زمانی که با کودهای حیوانی تغذیه میشوند) شوند.