رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان البرز گفت که در اجرای طرح ارتقای کیفیت بهداشتی تخممرغ، از سال آینده توزیع تخممرغ به صورت فلهای ممنوع میشود .
به گزارش حکیم مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز، «دکتر سید محسن ابوترابی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از اجرای طرح ارتقای کیفیت مرغ، طرح ارتقای کیفیت بهداشتی تخم مرغ توسط دفتر نظارت سازمان دامپزشکی کشور به اجرا درآمده است.
وی با بیان اینکه این طرح در ۲ فاز به اجرا درخواهد آمد، اظهار داشت: فاز اول این طرح از ابتدای تیرماه ۱۳۹۹ و فاز دوم از ابتدای شهریور ماه همان سال اجرا خواهد شد.
دکتر ابوترابی گفت: در اجرای این طرح تخم مرغ ها به رتبه های A و B (ممتاز و معمولی) رتبه بندی می شوند که این رتبه بندی بر اساس کیفیت تخم مرغ، وزن، رنگ زرده و نوع بسته بندی انجام می شود.
وی با بیان اینکه سند اجرای این طرح در روزهای اخیر رونمایی شده، افزود: در اجرای این طرح، تا ابتدای تیرماه آینده، اقدامات اطلاع رسانی، آموزش و تهیه زیرساخت ها انجام می شود و سپس از آن تاریخ فاز اول عملیاتی آن آغاز می گردد.
دکتر ابوترابی اظهار داشت:در فاز اول این طرح، توزیع تخم مرغ به صورت فله ای در فروشگاه های بزرگ و هایپرمارکت ها ممنوع شده و در فاز دوم که از ابتدای شهریور ماه آغاز می شود، توزیع تخم مرغ به صورت فله ای و شانه ای در تمام مراکز همچون بقالی ها و سوپرمارکت ها نیز ممنوع می شود.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان البرز ادامه داد: پس از اجرای فاز دوم این طرح، به طور اجبار بایستی عرضه تخم مرغ در تمام مراکز عرضه، به صورت بسته بندی باشد و این بسته بندی ها در گریدهای A و B متفاوت است.
وی گفت:در گرید A بسته بندی بایستی به صورت دوطرفه و در ظروف پلاستیکی و یا کاغذی باشد ولی در گرید B فقط می تواند بر روی شانه های تخم مرغ یک سلفون کشیده شود ولی بایستی در هر 2 گرید، بسته بندی لیبل خورده و شناسنامه دار به بازار عرضه کنند.
دکتر ابوترابی مشخصات درج شده بر روی لیبل و شناسنامه تخم مرغ را شامل نام کارگاه تولیدی، کد کارگاه، پروانه بهره برداری، تاریخ تولید و انقضای تخم مرغ عنوان کرد.
وی اضافه کرد: با اتحادیه مرغ تخم گذار هماهنگی های لازم انجام می شود تا تخم مرغ های تولیدی به صورت فله به واحدهای بسته بندی فرستاده شده و یا خود واحدها به این دستگاه ها مجهز شوند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی استان البرز، افزود: همچنین یکی از الزامات اجرای این طرح نحوه حمل و نقل این محصول است به طوریکه با اتحادیه مرغ و ماهی استان هماهنگ شده تا نخستین اقدام ایجاد سردخانه در عمده فروشی ها باشد.
وی با اشاره به فروش تخم مرغ به صورت کاملا فله ای در بعضی از واحدهای فروش همچون در جاده محمدشهر، اظهار داشت: از آغاز مرحله عملیاتی این طرح، این واحدها ضمن اینکه به سردخانه مجهز می شوند، بایستی تخم مرغ خود را بسته بندی کرده و یا فقط مجاز هستند محصول خود را به واحدهای بسته بندی فروخته و آن ها پس از بسته بندی به فروش برسانند.
دکتر ابوترابی به نحوه حمل و نقل تخم مرغ اشاره کرد و گفت: پیش از این تخم مرغ از واحدهای تولیدی به صورت خیلی معمولی و با خودروهای بدون پوشش و روباز و بدون سردخانه حمل می شدند که یکی از تاکیدات در دستورالعمل طرح این است که دمای زنجیره سرما حفظ شود و از واحد تولید تا عرضه در ماشین های سردخانه دار حمل شوند.
در استان البرز ۱۰۳ واحد مرغ تخم گذار فعال وجود دارد که با تولید بالغ بر ۹۲ هزار تن تخم مرغ در سال رتبه چهارم کشور را به خود اختصاص داده است.