در پی انتشار خبر «شناسایی مواردی از ابتلا به تبکریمهکنگو در برخی از نقاط مازندران بخصوص نوشهر، چالوس، کجور و کلاردشت» روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مازندران اطلاعیه ای منتشر کرد.
به گزارش حکیم مهر، روابط عمومی دامپزشکی مازندران در پی انتشار خبری به نقل از مدیر کل دامپزشکی استان از خبرگزاری صدا و سیمای مرکز تبرستان مبنی بر بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در شهرستانهای غرب استان، مطالبی را جهت تنویر افکار عمومی به شرح ذیل اعلام می دارد:
بر اساس دریافت گزارش رسمی از دانشگاه علوم پزشکی استان مبنی بر بروز علائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در شهرستان نوشهر، اداره کل دامپزشکی استانمازندران بر حسب وظیفه ذاتی خود اقدام به عملیات سمپاشی اماکن دامی و بدن دامها بر علیه انگل های خارجی دام (کنه هیالوما) بعنوان ناقل این بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و حیوان در منطقه اعلامی نموده است.
روابط عمومی دامپزشکی مازندران در این اطلاعیه آورده است: با توجه به بروز این بیماری در سطح استان در سنوات گذشته بویژه در مناطق غرب مازندران، دامپزشکی با تهیه، توزیع و سمپاشی رایگان به منظور انجام اقدامات پیشگیرانه و همچنین برگزاری دوره های آموزشی برای اهالی روستاها بویژه دامداران، پخش اطلاعیه های بهداشتی، سمپاشی جایگاه های نگهداری دام و بدن دامها و استفاده از حمام ضد کنه و تشدید نظارتهای بهداشتی دامپزشکی در اماکن عرضه برای جلوگیری از فروش لاشه دامهای خارج از شبکه توزیع و نظارت بر زنجیره سرد و حمل لاشه از کشتارگاه به قصابیها بعد از نگهداری در پیش سردکن برای از بین رفتن ویروس را در دستور کار خود قرار می دهد.
ضمنا به اطلاع می رساند دامپزشکی مازندران با توجه به شرایط غرب استان، بویژه شهرستانهای نوشهر (علی الخصوص بخش کجور)، چالوس و کلاردشت، در توزیع سم برای سمپاشی اماکن دامی، این شهرستانها را مورد توجه ویژه قرار داده و علاوه بر توزیع در کل استان، سهمیه بیشتری را برای این مناطق تخصیص داده است.
شایان ذکر است بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF ) در فصول بهار و تابستان با فعالیت کنه ها بعنوان انتقال دهنده ویروس بروز می کند و علی رغم اینکه این بیماری در دام هیچگونه علائمی ندارد، دامپزشکی اقدامات پیشگیرانه ای را بمنظور جلوگیری از انتشار آن بکار می گیرد.
در پایان به هم استانی های عزیز توصیه می شود برای حفظ سلامتی خود و خانواده، علاوه بر تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، در زمان قطعه کردن گوشت از دستکش استفاده نموده و به هشدارهای بهداشتی دامپزشکی توجه داشته باشند.