فرآوردههای گوشتی همچون سوسیس و کالباس، جذابیت خاصی برای طرفداران خود دارد که اختلالات قلبی و عروقی حاصل از مصرف بدون استاندارد آن را نمیتوان نادیده گرفت.
به گزارش حکیم مهر به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، «محمود قربان زاده» رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی خراسان رضوی درباره نحوه نظارت بر فرآوردههای گوشتی گفت: کلیه مواد اولیه مورد مصرف در فرآوردههای گوشتی سوسیس و کالباس، باید دارای مجوز بهداشتی از سازمان دامپزشکی باشند.
او افزود: این مواد اولیه باید در کشتارگاههای مجاز تولید و توسط ناوگان حمل و نقل سردخانه دار، حمل شده و کارخانجات موظفند برای انتقال هر محموله از این مواد اولیه به کارخانجات سوسیس و کالباس، مستندات و مدارک کافی مبنی بر تامین گوشت از کشتارگاه های مجاز و نیز مجوز بهداشتی حمل، همراهشان باشد تا در بازرسیهای دورهای بتوانند ارائه دهند.
رییس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی دامپزشکی با بیان این مطلب که نظارت بر کارخانجات سوسیس و کالباس براساس مصوبه وزارت بهداشت است، ادامه داد: دامپزشکی بر مکانهایی نظارت دارد که پروانه آن را صادر میکند همانند کشتارگاه، کارخانجات خوراک دام یا مکانهایی که محل عرضه محصول دامی خام هستند مانند قصابیها و مرغ فروشی ها.
قربان زاده بیان کرد: دامپزشکی بر واحدهای تولید خمیر مرغ مورد مصرف در سوسیس و کالباس نظارت کامل دارد. برخی از این واحدها به صورت مستقل، برخی در داخل کشتارگاه ها و برخی نیز در داخل کارخانجات سوسیس و کالباس حضور دارند که همگی باید مجوز تولید خمیر مرغ را از دامپزشکی دریافت کرده باشند.
او درباره مصرف خمیر مرغ در صنایع فرآورده های گوشتی، تصریح کرد: اگر خمیر مرغ طبق ضوابط و مجوزهای دامپزشکی، در مکانهای مجاز تولید شود، مصرفش فقط در فرآوردههای گوشتی حرارت دیده، سوسیس و کالباس مجاز است.