کد خبر: ۵۹۵۰۱
تعداد نظرات: ۲۸ نظر

«محمد مسعودی» در روزنامه سبزینه نوشت:

قاسم رضاییان زاده در سمت معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور سر منشا خدمات و تحولات عظیمی در دوره 21 ماهه مدیریت خود بود و خدمات ارزشمندی را به جامعه دامپزشکی کشور ارائه کرد، تعویض مدیران با سابقه ای به این شکل، کمی عجیب به نظر می رسد.

در تمام مکاتب مدیریتی دنیا همواره سعی بر حفظ نخبگان و مدیران خلاق و اصلاح چالش های موجود در سازمان است و شایسته سالاری حرف اول را در علم مدیریت می زند، چیزی که در دوره قبلی ریاست سازمان دامپزشکی به خوبی مشهود بود و باعث شد مدیرانی ارزشمند بر مسند معاونت های کلیدی سازمان دامپزشکی کشور بنشینند، روندی که پس از تغییر در ریاست سازمان، به فراموشی سپرده شد.

کسی منکر این حقیقت نیست که مدیر جدید از این حق برخوردار است که مجموعه مدیریتی تحت پوشش خود را تغییر داده و با توجه به سیاست های خود انتخاب کند ولی در جایی که به زعم اکثر کارشناسان و دست اندرکاران بخش داروهای دامپزشکی کشور بالاترین راندمان و عملکرد را در دوره ی دو سال گذشته شاهد بودیم شاید تغییری این چنینی کمی عجولانه به نظر می رسد.

در دوره ریاست مهدی خلج بر سازمان دامپزشکی کشور یکی از مهمترین چالش هایی که بخش تولید مرغ گوشتی با آن مواجه بود شایعه استفاده از هورمون در پروسه پرورش مرغ بود و اصطلاح «مرغ هورمونی» از همان سال وارد فرهنگ غذایی مردم ایران بود. در بحبوحه ی تکذیبیه هایی که کارشناسان مختلف در این باره اعلام می داشتند یکی از ظریفترین و فنی ترین مصاحبه ها توسط دکتر قاسم رضاییان زاده مدیرکل وقت دامپزشکی استان فارس انجام گردید.

خلج بدلیل وجود پتانسیل های رضاییان زاده وی را به سمت معاون بهداشت و پیشگیری سازمان دامپزشکی منصوب نمود و با روی کار آمدن رفیعی پور، وی از تاریخ ۱/۸/۹۶ به سمت معاون تشخیص و درمان سازمان منصوب شد و به مدت ۲۱ ماه در این پست ماند که اقدامات ایشان در طول این دوره، موقعیت سازمان را به شدت ارتقا داد و بسیاری از چالش هایی که سازمان در خلال ده های قبل با آن مواجه بود مرتفع گردید.

بدون اغراق رضاییان زاده یکی از مردان با اخلاق سازمان دامپزشکی به حساب می آمد که در دوران معاونت ایشان این امر بیشتر نمایان بود، مردی افتاده، مبادی آداب، مسلط به امور و البته به قول خومانی ها «خاکی» بود. بعید می دانم کسی پیدا شود که از وی خاطره ی بدی داشته باشد، چهره ی همیشه خندان ایشان انرژی مضاعفی به همکاران و ارباب رجوع می داد و به معنای واقعی «ادب وی به ز دولتش بود». او در طول ۲۱ ماه خدمت خود در پست معاونت تشخیص و درمان، به اندازه بیش از چند دهه معاونان قبلی ساز مان به صنعت داروهای دامپزشکی خدمت نموده است.

چالش های پیش رو

دو دوره پیش از رضاییان زاده، سازمان با چالش های زیادی روبرو بود که از جمله مهمترین آنان می توان به شیوع و مرگ و میر بالای پرندگان ناشی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، مرگ و میر بالا ناشی از تب برفکی، مشکلات و بروکراسی سنگین اداری درثبت و واردات داروهای دامپزشکی، انحصار در واردات واکسن اشاره نمود.

در این دوره بود که قاسم رضاییان زاده بر کرسی معاونت تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی نشست، در کمتر از ۸ ماه از بدست گرفتن پست، تحریم های ظالمانه و تبعات آن هم گریبان دست اندرکاران و تامین کنندگان واکسن، دارو و افزودنی های دامپزشکی را هم گرفت و شرایط بسیار سخت و پیچیده تر شد.

عملکرد دوساله معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور

شناسایی به موقع ریسک هایی که سازمان با آن مواجه بود، مدیریت خلاق و جسورانه، استفاده بهینه از فرصت ها و تدوین استراتژی های مناسب در کنار رفتار اخلاق مدارانه، کلید موفقیت وی در این پست بود. برخی از عملکرد رضاییان زاده در دوسال مدیریت وی در این پست به صورت خلاصه به شرح ذیل است:

– ساخت بذر واکسن آنفلوآنزا:

اقدامات وی در این دوران، ایران را جز معدود کشورهای دارنده این تکنولوژی نمود که در طول تاریخ دامپزشکی ایران اقدامی بی سابقه است.

– شکستن انحصار در واردات واکسن و داروهای دامپزشکی:

در دوره های قبل از وی انحصار واردات واکسن در دست معدود شرکتهای خارجی و نمایندگان آنها در ایران بود که عمدتا این مواد به صورت کاملا انحصاری توسط عده ای خاص وارد می شد که در دوره ایشان این انحصار بطور کامل از بین رفت و توزیع واکسن و دارو بصورت عادلانه در سراسر کشور صورت گرفت.

-تامین و تولید واکسن های تب برفکی و آنفلوآنزا به میزان لازم در کشور

یکی از چالش های بزرگ سازمان دامپزشکی عدم تامین واکسن های آنفلوآنزا و تب برفکی در زمان اپیدمی این بیماری در سطح کشور بود که این معظل  بصورت کامل مرتفع گردید و حتی بخشی از واکسن ها توسط شرکتهای دانش بنیان داخلی بصورت مستقل و یا مشارکتی در ایران تولید گردیدند.

-تسهیل در پروسه ثبت کالاهای دامپزشکی

پروسه ثبت کالاهای دامپزشکی یکی از سخت ترین پروسه ها در سازمان دامپزشکی کشور می باشد که بعضا پروسه ثبت تا ۴۸ ماه زمان می می برد که هم اکنون این زمان به زیر یکسال رسیده است.

-تولید تحت لیسانس

استراتژی تولید واکسن و داروهای دامپزشکی تحت لیسانس باعث به بی‌نیازی کشور از واردات حجم قابل توجهی از اقلام دامپزشکی گردید و مانع از خروج ارز از کشور و خودکفایی در تامین برخی از این اقلام شد.

-مدیریت، رصد و تامین واکسن، دارو و مواد بیولوژیک در سخت ترین شرایط تحریمی

تامین واکسن، دارو و مواد بیولوژیک در سخت ترین شرایط تحریمی که بسیاری از راه های تامین و انتقال ارز جهت خرید مواد اولیه با مشکل مواجه شده بود و به نوعی در شرایط غیر عادی کاری غیر ممکن به حساب می آمد به خوبی مدیریت شد و در اسن دوره کمبودی از بابت تامین این مواد برای پرورش دهندگان نبود.

از دیگر خدمات ارزنده ای که توسط وی ارائه شد میتوان به موارد زیر اشاره نمود

رصد، پایش و شناسایی باقیمانده‌ها (NRP) در مواد پروتئینی و ساخت سخت‌افزار و پشتیبان برنامه

تغییر سیاست اجرایی مرکز تشخیص و واگذاری آزمایشات روتین به آزمایشگاه های همکار

توسعه کیفی آزمایشگاه‌های دولتی و به ویژه آزمایشگاه مرکز تشخیص و ارتباط با مراکز بین المللی

تشکیل «کمیته ملی مقاومت آنتی‌بیوتیکی» به منظور کنترل بیماری از بعد مصرف دارو و آنتی‌بیوتیک‌ها  

تشخیص و مهار بیماری مشمشه

روش‌های تکنیکال توسعه تشخیصی بیماری‌های آبزیان

پردازش دقیق اقلام وارداتی از خارج از کشور به منظور بررسی امکان تولید آنها توسط شرکتهای دانش بنیان در داخل کشور

چهره خندان حتی در مراسم تودیع

جالب اینجاست که در تمام دنیا مدیران اینچنینی را حفظ می کنند تا نسل بعدی مدیران را آموزش دهد، مدیری با این میزان دانش و تجربه در شرایطی که درگیر سخت ترین تحریم های ظالمانه هستیم و بخش تولید کشور فشارهای زیادی را متحمل می شود، از دست دادن چنین مدیرانی برای نهاد نظارتی چون سازمان دامپزشکی بسیار گران خواهد بود.

 

خبر کنار گذاشتن رضاییان زاده کوتاه، شوک آور، غیر منتظره ولی قابل پیش بینی بود، او در حالی جابجا شد که منشا خدمات زیادی برای سازمان دامپزشکی بود و با خلاقیت خود بسیاری از چالش های تاریخی سازمان دامپزشکی را هموار کرده بود. تنها نکته ی مثبت در مراسم تودیع وی تصاویر منتشر شده از چهره ی خندان وی با ماسک بر صورت با همان حجب و حیا و متانت همیشگی بود.

در انتها یادآور می شوم که خالد خداویردی هم که جانشین وی در پست فوق شده، انسان بسیار شریفی است که سابقه ی خوبی هم در سازمان دامپزشکی دارد و منظور از نگارنده نقد بر شخص ایشان نیست، تعویض مدیرانی با منشا خدمات فراوان و با سابقه به این شکل کمی عجیب به نظر می رسد. علی صفر ماکنعلی که خود از مدیران با تجربه و با سابقه سازمان بوده و جز افتخارات همان دوره مدیریتی قبلی سازمان می باشد، نمونه بارز تیم قوی و سلامت سازمان دامپزشکی است که پس از رفیعی پور ریاست سازمان را بر عهده گرفت، تعویض مدیران ارزشی از این دست می تواند در زمانی کمتر از ۱۰ ماه مانده به پایان عمر دولت یازدهم شاید کمی غریب به نظر برسد

من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق

مصداق تعلیمات مذهبی ای که از کودکی آموخته ایم مبنی بر این که « من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق»، این متن را فقط از روی ادای دین برای مردی می نویسم که به نظر من لقب «شوالیه دارویی دامپزشکی» شاید بتواند بخش کوچکی از خدماتی را که به صنعت دامپزشکی کشور ارائه نمود، را منعکس نماید، مردی که با ادب آمد، بی حاشیه کنار گذاشته شد و این صنعت تا سالیان سال مثل او را نخواهد دید. جا دارد تقدیری شایسته جایگاه و شان ایشان برگزار شود.

 
انتشار یافته: ۲۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵۰
رضا محقق
|
Germany
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
5
7
و البته در بعضی پست های حساس گاهی هم باید بر سر اصول و دستورالعمل ها ایستاد و "نه" گفت.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
1
19
برای ما کلینسینها به جرئت طی حداقل بیست سال گذشته هیچکدام حتی یک نفر منشا خیر نبوده حتی توان حذف فرمهای صوری و بلااثر ماهانه 21 و 22 رو ندارند دارو و واکسن هم که کلا تنها سلاح درمانگر است دست همه هست جز درمانگر.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
4
20
شوالیه داروئی البته برای شرکتهای وارد کننده واکسن های بی کیفیت هندی و چینی و روسی
ناشناس
|
United States of America
|
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
2
21
سلام
از مطالب این مقاله تعجب کردم
کدام شوالیه
داروها و واکسن های که ارز ۴۲۰۰ گرفته شده بدلیل عدم نظارت همگی با قیمت چند برابر در بازار ازاد فروخته شد
ناشناس
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
3
6
فقط

بذر ....؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
1
20
با ۲۱ ماه میشه شوالیه شد
این وضع داروخانه و نسخه پیچی و تحویل دارو
قاچاق دارو وواکسن
کمبود واکسن تب برفکی در اپیدمی قبلی
کمبود واکسن انترو و اگالاکسی
اینا و بقیه مشکلات
جالبه شوالیه!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۲
2
21
واکسن های بی کیفیت از بورکینافاسو جای واکسن های مرغوب مریال به نابودی کشاندن موسسه رازی مثل اینکه برای برخی خوب کار کرده
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
احسنت
محمد حسن معصوم زاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
4
15
درود

حضور جناب مدیر سایت وزین حکیم مهر
زمانی به یک سایت ،یک خبرگزاری ،یک موسسه و... میتوان با نگاه خوب تا عالی نگریست و نمره ی قابل قبول داد که بیطرفی خود را حفظ کند.
عادلانه ،منصفانه،معقولانه ،مستدل،مستند و مواردی از دست سرلوحه کارش باشد.

اشتباهات و خطاهای فاحش بواسطه ی جانبداری های شدید یا تخریب های بیش از حد به قول معروف تابلو! در این سایت که یکی از معدود سایت های فعال در حرفه ی دامپزشکی است ،باعث شده تا رتبه و جایگاه خود را حداقل در بین همکاران از دست بدهد.

حمله ی چند مدت پیشِ سایت به یکی از اعضای نظام دامپزشکی و نام بردن از ایشان و اکنون این مقاله -مطلب یا هرچیز دیگری که بنامیم (حتی به نظر بنده رپرتاژ!!!!! ) ،تنها باعث خدشه دار شدن این جایگاه شده و بیشتر هم می شود.

بگذریم
به همکار عزیزمان جناب مسعودی هم عرض شود،
نمیدانم اینهمه دست آوردی که بنام ایشان زدید (که قطعاً کل سازمان و تشکیلات دامپزشکی کشور ناتوان از این همه موارد و دست آورد هست!) ، و لقب شوالیه را هم که با دست و دلبازی فراوان و به ثمن بخس به ایشان تقدیم کرده اید ،به چه مناسبتی است؟!
آیا مقاله سفارشی بوده یا دلیلی دیگر باید منتظر ماند،الله و اعلم۰

در خصوص فرمایشی دادید وبعید دانستید که کسی از ایشان خاطره ی بدی دارد ،کافی است بطور اتفاقی با همکاران در اداره کل دامپزشکی استان فارس تماس بگیرید و جویای این ادعای خود شوید.

حداقل اش خود بنده در دوران مدیریت ایشان در فارس و تهران بعنوان معاون ،از خوبی های ایشان بینهایت بهره مند!!!!!شدم.(البته میدانید منظورم را!)
ناشناس
|
Canada
|
۰۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
1
15
با ابلاغ شیوه نامه مراکز درمانی کمر درمان را شکست و شوالیه شد، یاد شوالیه فتح الله زاده در فوتبال افتادم
چرا حکیم مهر هر خبری را باز نشر میکند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
12
6
دکتر رضائیان زاده مرد شریفی بود و قابل احترام است
کارشناس دفتر قرنطینه و امنیت زیستی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
7
7
سلام
تمام اتفاقات مثبت که در حوزه تشخیص و درمان افتاد با فشار دکتر ماکنعلی بود
بذر واکسن کار تخصصی دکتر ماکنعلی بود
مهار آنفلوانزا کار دکتر ماکنعلی بود
................................
پاسخ ها
مستان
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
بنده از همکاران اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی هستم و دربحث مبارزه با آنفلوانزا بایستی عرض کنم بیماری آمد و رفت و در حال حاضر وضعیت در ایران مشابه سایر نقاط دنیا است و فعلاً خبری از بیماری به شکل همه گیری نیست اگر مبارزه ای انجام شده،توسط همکاران مظلوم ادارت کل بوده که با پشت سر گذاشتن چندین همه گیری در سنوات گذشته تجربه و مهارت فنی برخورد با بیماری را بدست آوردند نه یه خاطر رهنمود های داهیانه مقامات سازمان و غیره، وقت مبارزه هیچکدوم از آقایان که وظیفه حمایت و تدارکات را به عهده دارند اصلا ........ میشوند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
1
4
دکتر ماکنعلی واقعا باید فکری به حال استان ............ بکند
دکتر نیوشا جهانمردی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
0
10
......................
یک تشکیلات و سازمان نتونسته مشکلات حوزه دارو و درمان رو حل کنه بعد ایشون ........... انحصار واکسن رو قطع کرد.... واکسن های بی کیفیت چینی و روسی لابد بجای واکسن مریال فرانسه....پروسه ثبت در زمان مدیریت ایشون سه سال رفتم و امدم تا دو تا ماده اولیه ثبت کردند نه محصول. ماده اولیه که شش ماهه باید ثبت بشه.....با ارز 4200 دارو و واکسن اوردند بعد مغلوم نشد ............. که سر از بازار ازاد و چند برابر قیمت و متیونین لیزین هشتاد هزار تومنی هم که از برکات .......... هست لابد!!! حکیم مهر دقت کن چی منتشر می کنی. رسانه ی منتقد بی طرف و علمی تخصصی هستی نه ..........
همکار دولتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
7
2
ضمن احترام به حق انتخابی که مدیر ارشد برای بکار گیری نیرو های تحت امر خود دارد، باید عرض کنم، غرض از تعویض یک مدیر بخش تخصصی، قطعا باید اصلاح‌ رویه ای نادرست باشد نه عقب گرد، قصد بر قیاس نیست، دکتر رضاییان زاده یک نیروی متخصص (طیور) و فارغ التحصیل از دانشگاه متعبر کشور‌ بوده، حوزه معاونت تشخیص درمان از جایگاه خاصی برخوردار بوده و انتظار میرفت فرد جایگزین، حداقل از منظر علمی از ایشون وزین‌تر‌ باشد. شرط معرفی مدیر جدید در این نوع پست ها باید فقط در وحله اول توان علمی بالا بوده و بس، سایر توانمندی های در مرحله بعدی قرار می گیرد.این رویکرد را هم در تغییر مدیریت دفتر تخصصی دارو و درمان هم میشه مثال زد.( مدیر کل سایق دفتر متخصص، مسلط به زبان انگلیسی و چهره علمی و..............!!!!!)
این شیوه تغییر مدیران، قطعا سبب دلسردی همکاران و دلسوزان کشور خواهد شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
اتفاقاً به نکته خوبی اشاره فرمودید مدیر کلی قبلی دفتر دارو و درمان متخصص آبزیان بودند و در دانشگاه همزمان تمام وقت هیات علمی بودند و ............. و البته دلیل رفتنشان این نبود ................
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
1
9
متاسفانه کمبود شدید واکسن دامی را طی این دوسال اخیر داشتیم.قاچاق واکسن و دلالی به وفور وجود داشت.کل طرحهای رایگان تب برفکی دولتی لغو شد و در عوض واکسن های بی کیفیت هندی روانه بازار شد.دامپروری و گاوداری به علت تلفات و قاچاق واکسن نابود شد......کدام شوالیه.... بهتر بود ذکر میشد ................. ................ از دکتر ماکنعلی تشکر ویژه دارم.سازمان دامپزشکی نیاز به شایسته سالاری دارد .............. دست مریزاد دکتر ماکنعلی بزرگوار و دانشمند.
متی
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۱۰:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۳
11
1
بی شک .................. دیگر نمی‌توانستند حضور این مرد شریف و متخصص و وطن پرست را تحمل کنند... اینها مدیران ........... می‌خواهند نه مدیر مردمی کاربلد... افسوس... سالهاست این روند رو شاهد هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۱۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
2
11
متاسفانه از این شکل برخوردها زیاد دیده میشه مثلا در استان مهم مرزی ما یکی از معاونین تمام تلاش خود را در جهت حذف نیروهای با ارزش و کارا و جایگزینی انها با نیروهای بی تجربه و ...... به کار میبره تا رغیبی برای خود در مجموعه نگذارد و این موضوع تنها باعث ضعف اون سیستم و دلسردی مجموعه رو سبب شده.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
باید ایشان را حذف کنند از مجموعه تان تا آرامش برقرار گردد
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
حتما فکر می کنند کسی متوجه کارهاشون نمیشه
ناشناس
| Luxembourg |
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
یعنی واقعا میشه حذف بشه تا آرامش برقرار بشه یا همه رو یکی یکی حذف میکنه؟؟
پس مدیر کل اونجا چه نقشی داره؟؟
دکترفرهادسرای گردافشاری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
5
1
باعرض سلام وخسته نباشید برای کلیه همکاران دامپزشک و زیرگروه دامپزشکی بسیار عزیز وزحمتکش میهن اسلامی ،از زحمات جناب آقای دکتررضاییان زاده عزیز تشکر نموده و آرزوی موفقیت ایشان را همچون گذشته از درگاه الهی خواهانم .التماس دعا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۴
7
2
دکتر رضاییان زاده افتخار دامپزشکی استان فارس و ایران هستند. کامنتهای دوستان استان فارسی را خواندم و به نظر من حسادت موج میزد
همکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
0
5
شناسایی باقیمانده‌ها (NRP) در مواد پروتئینی و ساخت سخت‌افزار و پشتیبان برنامه در زمان دکتر عزیزیان و دکتر هاشم زاده کلید خورد

– توسعه کیفی آزمایشگاه‌های دولتی و به ویژه آزمایشگاه مرکز تشخیص و ارتباط با مراکز بین المللی دقیقا شروع کار با دکتر خلج بود

– تشکیل «کمیته ملی مقاومت آنتی‌بیوتیکی» به منظور کنترل بیماری از بعد مصرف دارو و آنتی‌بیوتیک‌ها در زمان دکتر عزیزیان کلید خورد

– تشخیص و مهار بیماری مشمشه در زمان دکتر خلج کلید خورد

– روش‌های تکنیکال توسعه تشخیصی بیماری‌های آبزیان که کار آقای دکتر حقیقی بود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
0
1
دارو های گیاهی در سازمان دامپزشکی قبلا ............... حرکت مثبت رو به جلویی داشت که ................ تمام کارها متوقف و روند رو به رشد داروهای گیاهی در سازمان به سال 93 برگشت ....................
کارمند
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۷
0
1
حتما لازم نیست که معاون تشخیص و درمان از توانایی مطلق علمی برخوردار باشد بلکه باید از نیروهای زبده و متخصص در امور مرتبط بهره بگیرد.
نظر شما
ادامه