
حکیم مهر: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی زنجان گفت: بیماری بوتولیسم در زنجان ۴۳ نفر را راهی بیمارستان کرد که از این تعداد یک نفر به علت شدت آسیب وارده پس از اعزام به یکی از بیمارستانهای تهران فوت کرد.
به گزارش حکیم مهر به نقل از ایرنا، «دکتر علیرضا آرمانی کیان» افزود: این تعداد شهروند به دلیل مصرف لبنیات آلوده دچار بوتولیسم شده اند که اقدامات درمانی لازم برای آنان انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: طی زمان ۱۸ تا ۳۶ ساعت پس از مصرف مواد غذایی دارای سم بوتولینوم علائم بیماری بوتولیسم در فرد بروز می کند.
این مسؤول ادامه داد: این باکتری مضر در محیط کم اکسیژن پیشرفت و تولید سم میکند که در غذاهای کنسروی و غذاهای خانگی بسته بندی شده به روش کنسرو مانند سبزیجات و گوشت نیز تولید می شود.
وی یادآوری کرد: در غذاهایی که در تهیه آنها حرارت کمی به کار رفته است، سم بوتولینوم ایجاد می شود که برای جلوگیری از آلودگی به این سم مهلک باید مواد غذایی قبل از مصرف به میزان کافی حرارت داده شود.
آرمانی کیان به شهروندان توصیه کرد از لبنیات پاستوریزه استفاده کنند و در صورت استفاده از لبنیات محلی این مواد را از مراکزی که اصول بهداشتی را رعایت میکنند خریداری کنند و شیر را در دمای بالای ۸۵ درجه به مدت پنج دقیقه بجوشانند.
وی با بیان اینکه بوتولیسم یک بیماری فلج کننده جدی و نادر است، اختلال دید (دو بینی)، ضعف جسمی، احساس خستگی، درگیری عضلات قفسه سینه، مشکلات تنفسی، بیحالی و سستی، صحبتهای نامشخص که به تدریج مشهودتر میشود، خشکی دهان، اسهال و استفراغ و یا یبوست شدید را از علائم بیماری بوتولیسم ذکر کرد.
معاون درمان دانشگاه علومپزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان خاطرنشان کرد: فروشگاهی که شهروندان زنجانی با خرید دوغ، ماست و کشک محلی از آن دچار بیماری بوتولیسم شده اند، تعطیل شده است.
به گفته این مسؤول، تا حد امکان شهروندان زنجانی مواد لبنی محلی مصرف نکنند و اگر لازم شد آن را به مدت طولانی بجوشانند.
هنوز در ایران قانون معدوم سازی شیر نداریم و شیر آلوده فقط برگشت داده میشه !!!****
|
هیچ کس بهداشت را رعایت نمی کنند
ما که دکتر دامپزشک هستیم و مرجع بررسی شیر و سلامت آن، بدون داشتن تجهیزات و استفاده از آزمایشگاه قادر به تشخیص آلوده بودن و مشکل دار بودن شیر نیستیم، اونوقت از مردم بخواهیم از مراکز بهداشتی شیر سنتی خرید کنن؟
باید سازمان دامپزشکی از وزارت بهداشت بپرسد که بر چه اساسی به فروشگاه های لبنیات سنتی مجوز می دهد؟ چه مکانیسم نظارتی در مورد فراوری و کلیه فعالیت های چنین مراکزی تعبیه شده است؟ این جاست که باید دید چه کسی مسئولیت جان از دست رفته یک بیمار و سلامت سایرین را به عهده می گیرد؟
نفر دوم هم فوت کرد
آلان بهترین زمان برای مطالبه گری از وزارت بهداشت هست وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد یا مدیریت این مراکز با مسؤل فنی دامپزشک را به سازمان دامپزشکی واگذار نمایید
|
دامپزشکی همون قصابی ها رو اگه بتونه کنترل کنه بسه لبنیاتی ها پیش کش
وزارت بهداشت پاسخ دهد
وزارت بهداشت پاسخ دهد.
مسوولان کشورر مامسولیت کدوم حادثه به عهده گرفتن که این دومیش باشه، مثل راهی کردن بچه ها به مدرسه، یه مشت .......... اداره مملکت رو گرفتن دستشون
یه مغازه کوچک و کثیف داخلش یه دیگ میزارن و شروع میکنن توی اون محیط ماست و دوغ درست میکنند میخای بیماری ایجاد نشه
قابل توجه خانم زهرا به نظر می آید ایشان گوشت نمی خرند در حال حاضر در استان اصفهان نزدیک به ۹۵ درصد مردم گوشت قرمز و ۱۰۰ گوشت طیور از کشتارگاههای صنعتی تهیه میشود و وضعیت استحصال و گوشت قرمز و سفید بسیار مطلوب می باشد در حالیکه در زمانی که نظارت بهداشتی فرآورده ای خام دامی در اختیار وزارت بهداشت بود تنها ۵ درصد گوشت قرمز و صفر درصد گوشت سفید از کشتارگاههای صنعتی تهیه می شد که آمار سازمان برنامه موید آن است ودر آن زمان اکثریت گوشت قرمز و سفید به صورت کشتار غیر مجاز تهیه عرضه می شد.
|
نظارت بر گوشت و مرغ خام چه زمانی با وزارت بهداشت بوده؟؟؟
وقتی لبنیات کارخانه ای با نظارت وزارت بهداشت دو دهه پالم به خورد مردم دادن وقتی شیر و ماست کارخانه ای پر از مواد نگهدارنده میشه وقتی شیر و پنیر و کره و ماست کارخانه ای در ایران قابل اطمینان نیست چطور این وزارت میخواد بیاد برای سنتیها نظارتی بکنه؟
فکر نکنم ربطی به بهداشت داشته باشه در غیر اینصورت الان نباید زنده بودیم
من اینو میدونم که سم بوتو لیسم فقط مخصوص غذاهای کنسرو شده است که بدون اکسیژن و در خلاء تولید میشه مگه میشه توی ماست و شیر و کشک سنتی وجود داشته باشه که باز هستند و با اکسیژن خواهشا یه خورده به معلوماتتون بیافزایید.
|
شما که سوادش را ندارید چرا ادعا هم می کنید؟
سلام
عده ای از دامپزشکان محترم سرگرم دلالی و واسطه گری واکسن و دارو و .... هستند وقتی نمیماند که به اینجور مسائل پیش پا افتاده بپردازند. معاونت فنی هم طبق معمول در خواب هستند یا در فکر طرح از به میدان کردن رقبا یا دشمنان فرضی. ........... مظلوم