انار میوهای خوش طعم است و در میان مردم جوامع مختلف بهعنوان سمبل سلامتی و آغاز فصل سرما شناخته میشود. این میوه خوشطعم و خوش رنگ سرشار از آنتی اکسیدانها و مواد معدنی فراوانی است که به حفظ سلامت اعضای خانواده بدن کمک میکند.
آنتیاکسیدانها
اینمیوه از نظر ارزش غذایی، حاوی مقادیر فراوانی آنتی اکسیدان بوده که در مقایسه با مواد غذایی مانند چای سبز، درصد قابل توجهی است. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در انار، از ایجاد اختلالات DNA و ابتلا به نقص ژنتیکی پیشگیری میکند.
از بین بردن رادیکالهای آزاد موجود در بدن از خواص آنتیاکسیدانهای موجود در انار بوده که در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش مهمی دارد.
قلب و عروق
تحقیقات نشان میدهد مصرف روزانه آب انار از تنگ شدن رگهای عروقی و بسته شدن آن پیشگیری میکند. به عقیده محققان، مصرف روزانه یک لیوان آب انار به مدت سه ماه، گردش خون را به سمت قلب بهبود میبخشد و خطر ابتلا به حملات قلبی و عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد.
آرتریت
آرتریت روماتوئید از جمله بیماریهای شایع زنان بویژه در دوره یائسگی است. پژوهشها نشان میدهد ترکیبات موجود در دانه انار خاصیت ضد التهابی داشته و مانع از ایجاد آرتریت استخوانی میشود.
سرطان پروستات
پیشگیری از ابتلا به سرطان و کاهش خطر احتمال بازگشت دوباره بیماری در افرادی که سابقه ابتلا به این بیماری را دارند از دیگر خواص مصرف انار است. آزمایشی که روی 48 مرد مبتلا به سرطان پروستات انجام شد، نشان داد در افرادی که در روز یک فنجان انار در وعده غذایی روزانهشان قرار داشت، روند رشد سلولهای سرطانی و پیشرفت بیماری کاهش یافت. علاوه بر این، آنتی اکسیدانهای موجود در عصاره انار، عامل مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرطان محسوب میشود.
کاهش کلسترول
مصرف روزانه یک لیوان آب انار میزان کلسترول بد خون (LDL) را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. این آزمایشی است که دانشمندان روی 700 زن و مرد مبتلا به کلسترول انجام داده و پس از آن دریافتند در افرادیکه روزانه انار مصرف میکنند، میزان کلسترول تا 50 درصد در مدت سه ماه کاهش پیدا میکند.
فشار خون
آب انار بهترین دارو برای افراد مبتلا به فشار خون به شمار میرود و توصیه متخصصان به افراد مبتلا به این بیماری، مصرف روزانه از این میوهاست.
انار سرشار از ویتامینهای مختلف بوده و مصرف یک عدد انار، 40 درصد از ویتامین ث مورد نیاز بدن و دیگر ویتامینها و مواد ضروری مانند ویتامین آ، نیاسین، ویتامین ای، فولیکاسید، فیبر و پتاسیم با مصرف این ماده غذایی تأمین خواهد شد.
دوران بارداری
مصرف انار در دوران بارداری نقش مهمی در تکامل ارگانهای بدن جنین و پیشگیری از تولد نوزاد نارس دارد. متخصصان مصرف روزانه این میوه را به زنان باردار توصیه میکنند.
سرطان سینه
پژوهشها نشان میدهد روغن موجود در هسته انار، حاوی ترکیباتی است که از سرطانی شدن سلولهای سینه، پیشگیری کرده و به تنظیم هورمونها که نقش مهمی در کاهش خطر احتمال ابتلا به سرطان سینه دارند، کمک میکند.
ضد آفتابی مناسب
مطابق با تحقیقات انجام شده، ترکیبات موجود در انار به بازسازی سلولهای آسیب دیده پوست ناشی از اشعه آفتاب کمک کرده و مصرف روزانه آن از حساسیت پوست در برابر نور آفتاب میکاهد.
پیشگیری از ازبین رفتن و شکستن رشتههای کلاژنی و الاستین پوست که در اثر افزایش سن بیشتر میشود، از دیگر خواص انار است. دانشمندان کاهش احتمال ابتلا به سرطان پوست را از خواص مصرف انار میدانند.
محافظت از دندانها
پیشگیری از تشکیل پلاکتهای دندانی و محافظت از لثهها با مصرف روزانه نصف فنجان انار تضمین میشود.
آلزایمر
آلزایمر از جمله بیماریهای دنیای امروز است که مطابق با آمار، شمار مبتلایان به این بیماری روز به روز در حال افزایش است. پژوهشها نشان میدهد ترکیبات موجود در انار، از زوال سلولهای مغزی پیشگیری کرده و افرادی که در روز آب انار مینوشند، از توانایی ذهنی بهتری برای انجام کارهای روزانه برخوردار بوده و احتمال ابتلا به مشکلات شناختی و آلزایمر در مقایسه با افرادی که کمتر از این میوه استفاده میکنند در آنان کمتر است.
پوکی استخوان
فیتو کمیکالهای موجود در آب انار، سطح هورمون سروتونین و استروژن خون را بالا برده و باعث افزایش احساس شادابی در فرد میشود.
تنظیم سطح هورمونها بویژه استروژن، در سلامت استخوانها مؤثر است و احتمال ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.