حکیم مهر - یادداشتی کوتاه از دکتر خدیجه رحمانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره این سؤال که آیا مصرف شیر داغ و عسل بصورت همزمان باعث آزاد شدن ترکیبات سمی و سرطانزا میشود؟
در جواب باید گفت تاکنون هیچ اثر سویی در زمینه مصرف عسل همراه شیرداغ دیده نشده و به اثبات نرسیده است بلکه کاملا برعکس، مصرف این دو با هم آثار مثبتی بر سلامت ما دارند.
به طور مثال، مصرف شیر با یک قاشق عسل میتواند باعث خواب بهتر شود.
جالب است بدانید که خواص ضدمیکروبی شیر و عسل نیز بر اثر ترکیب آنها با هم افزایش مییابد و مصرف این ترکیب برای کسانی که در معرض عفونت قرار دارند، مفید است. ارزش تغذیهای شیر نیز با افزودن عسل به آن افزایش مییابد و برای کسانی که سوءتغذیه دارند، مصرف این نوشیدنی بسیار موثر خواهد بود. البته با وجود خواص فراوان و نکات مثبتی که این شیرینکننده در مقایسه با قند و شکر دارد، توصیه میشود که در مصرفش زیادهروی نشود زیرا در این صورت نیز میتواند زمینههای چاقی و اضافه وزن را به بار آورد یعنی اگر عادت به خوردن مخلوط شیر و عسل در پایان روز دارید آن را حساب شده و در جهت تکمیل انرژی مورد نیاز روزانهتان مصرف کنید.
تنها مشکلی که وجود دارد این است که نباید عسل همراه موم را به شیرداغ یا چای اضافه کرد. حتماً میپرسید چرا؟ در پاسخ باید بگوییم که موم عسل به دلیل اینکه جذب نمیشود، میتواند جذب ریزمغذیهای شیر به خصوص کلسیم را کاهش دهد و این موضوع برخلاف هدف شما از خوردن شیر است.
در ضمن، نکته دیگر اینکه بهتر است قبل از یک سالگی به کودکان عسل ندهید زیرا احتمال بروز حساسیت در کودکان را افزایش میدهد.